ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ RAPID TESTS ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Με τάξη και οργάνωση πραγματοποιούνται σήμερα δύο παράλληλες δράσεις στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου στον Τύρναβο και αφορούν η μία την πραγματοποίηση rapid tests σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ και η δεύτερη τη διανομή τροφίμων σε αυτούς τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το πρωί μέχρι και τις 12 μ. έγιναν περισσότερα από 50 τέστς και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δήμου και ΕΟΔΥ αναμένεται να γίνουν περίπου 100 ενώ και αύριο θα πραγματοποιηθούν και πάλι τεστ και διανομή τροφίμων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου η διανομή για όλους τους δικαιούχους όλων των Κοινοτήτων γίνεται αποκλειστικά σε δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα:
• Για τους δικαιούχους που το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως Λ: Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 από 8:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυρνάβου.
• Για τους δικαιούχους που το επώνυμό τους αρχίζει από Μ έως Ω: την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 από 8:00 το πρωί έως 14:30 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ «DRIVETHROUGH»
Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας Covid-19, οι ωφελούμενοι που θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου) με όχημα θα ακολουθήσουν τον διαμορφωμένο διάδρομο εισόδου (από την πλευρά της Λαϊκής Αγορά Τυρνάβου ) και εξόδου (από πλευράς Αναψυκτήριου) του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου έτσι ώστε:

  1. Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματά τους.
  2. Να διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:

α. Στην πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίησή τους από υπαλλήλους του Δήμου που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης.
β. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου πού θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκάζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρείας ολοκληρώνουν τη διαδικασία.
γ. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στην προκαθορισμένη μέρα και ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.
  2. Κατά την ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα και ανά αυτοκίνητο να επιβαίνουν μόνο 2 επιβάτες -δικαιούχοι.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι του Δήμου Τυρνάβου κατά την προσέλευση τους να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ σε επίσημο δημόσιο έγγραφο ή την αρχική αίτηση τους στο ΚΕΑ καθώς και την Αστυνομική Ταυτότητα για την παραλαβή των προϊόντων, μόνο τις ορισθείσες ημερομηνίες, καθόσον δεν θα υπάρξει άλλη μέρα διανομής.
Όταν υπάρχει αδυναμία προσέλευσης του δικαιούχου, μπορεί να παραλάβει άλλο άτομο τα προϊόντα, όμως απαιτείται οπωσδήποτε η προσκόμιση εξουσιοδότησης με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του δικαιούχου από Δημόσιο φορέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ