ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ολο και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Τυρνάβου δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για τις συνεχιζόμενες δια περιφοράς συνεδριάσεις του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού και υποστηρίζουν ότι σκέφτονται να αντιδράσουν δυναμικά για να σταματήσει αυτή η πρακτική που κυριολεκτικά διαστρεβλώνει το ρόλο του συμβουλίου και υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία και το χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης αφού δεν μπορεί να ασκηθεί έλεγχος στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, να κατατεθούν προτάσεις που θα συζητηθούν και γενικότερα να υπάρχει ενημέρωση για το τί συμβαίνει στο δήμο.

Οπως επισημαίνουν θα έπρεπε ήδη το προεδρείο του δ.σ. να αναζητήσει τρόπους ώστε να γίνονται οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη όπως γίνονται σε πάρα πολλούς δήμους σε όλη τη χώρα για να μπορούν και οι δημότες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν.

Ηδη για το θέμα υπήρξε και η πρώτη επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Δράσης Πολιτών που με αφορμή την συνεδρίαση του δ.σ. τη Δευτέρα, έστειλε επιστολή στο γραφείο υποστήριξης αιρετών του δήμου στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Για τα θέματα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης συμφωνούμε και ψηφίζουμε ΥΠΕΡ.

Για τα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης, απέχουμε της ψηφοφορίας, διαμαρτυρόμενοι για την προσβλητική συμπεριφορά του κ. Κόκουρα έναντι του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη σωρεία των απευθείας αναθέσεων, για  την πληθώρα των ειδικών συμβούλων και συνεργατών που αποστραγγίζουν το Δημοτικό Ταμείο και επειδή ζητήσαμε επανειλημμένα, δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα από την δημοτική αρχή, να γίνεται απευθείας μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου.
Ροντούλης Αστέριος
Επικεφαλής “Δράσης Πολιτών””.
Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα και άλλες επίσημες αντιδράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ