ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 2 ΕΚΑΤ. € ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Καθαρισμός και διευθετήσεις ρεμάτων στην  Ελασσόνα». Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό (Ι) της ανοικτής διαδικασίας δημοπράτησης που αφορά σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2 εκατομμυρίων  ευρώ, σε ρέματα στις τοπικές κοινότητες Τσαριτσάνης, Βλαχογιαννίου και Ολυμπιάδας.

«Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακού συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα της Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες,  υποδομές και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα έργα μας συντηρούμε και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 

Οι εργασίες

Στην  Ελασσόνα καθαρίζονται τα εξής ρέματα:

  • ΚΑΒΟΥΡΟΛΑΚΑΣ – ΠΟΝΤΙΚΑΣ – ΞΗΡΙΑΣ της Δ.Ε. Τσαριτσάνης
  • ΞΗΡΙΑΣ – ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΣ – ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΙ της κοινότητας Βλαχογιαννίου
  • Τα ρέματα που διέρχονται εντός και στα όρια του οικισμού της Βαλανίδας και της Γεράνειας
  • Τέλος, προβλέπεται καθαρισμός και αποκατάσταση της επενδεδυμένης αποστραγγιστικής τάφρου που διέρχεται του οικισμού της Ολυμπιάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ