ΔΗΜ. ΚΟΥΒΕΛΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας ζητά να εισαχθεί άμεσα στη χώρα μας

Ο καθηγητής-διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ δηλώνει ότι δεν υπάρχει επιστημονική διχογνωμία για την θεραπευτική ικανότητα του φαρμάκου που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ στις 9/11 και εισηγείται την άμεση προμήθεια των ελληνικών νοσοκομείων.

Ηδη από τις 9 Νοέμβρη έχουν αδειοδοτηθεί στις ΗΠΑ δύο φάρμακα που αντιμετωπίζουν την νόσο και θεραπεύουν τους ασθενείς COVID που εμφανίζουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα! Τα παραπάνω υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής – διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, μιλώντας στον Real fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Για το ένα από τα δυο φάρμακα, ανέφερε ο καθηγητής, υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμη ποσότητα 1 εκατομμυρίου σκευασμάτων και η Ελλάδα, όπως τόνισε, θα μπορούσε άμεσα να προμηθευτεί 3.000 σκευάσματα. Ποσότητα επαρκής για την θεραπεία των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εκτός των άλλων θα μείωνε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, αφού η θεραπεία των ασθενών με ήπια-μέτρια συμπτώματα δεν θα μεγάλωνε τις ανάγκες σε μονάδες εντατικής, οι οποίες έχουν καταληφθεί.

Σημειώνεται ότι ο Δ. Κούβελας διευκρίνισε ότι το φάρμακο συνιστά θεραπευτική αγωγή η οποία αφορά νοσούντες με ήπια και μέτρια συμπτώματα και τόνισε ότι δεν ενδείκνυται για τις περιπτώσεις διασωληνωμένων ασθενών. Επαναλαμβάνουμε ότι στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, απάντησε η χώρα θα έπρεπε να το έχει ήδη προμηθευτεί.

imerodromos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com