ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 

Αναφορά με τα αιτήματα των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού κατέθεσε ο Μ. Χαρακόπουλος προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας

Την άμεση ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με Αναφορά του στους υπουργούς Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση. Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στα αιτήματα που θέτει με την από 08.12.20 επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ με θέμα:

“Μάχη χωρίς τέλος”, με την οποία περιγράφεται η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομειακό ίδρυμα, λόγω της πληθώρας των κρουσμάτων από τον κορονοϊό, αλλά και η αδυναμία του υπάρχοντος προσωπικού να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τονίζει ότι «ο αγώνας που δίνουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εν γένει οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αυτή την περίοδο είναι πράγματι ηρωικός. Όλοι υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις εκατοντάδες των ασθενών και να σώσουν ζωές. Ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο, όπως είναι η Λάρισα, η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Το πρόβλημα διογκώνεται και από την αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού των νοσοκομείων, που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους εναπομείναντες εργαζόμενους. Στις έκτακτες αυτές περιστάσεις η Πολιτεία στέκεται αρωγός στον τιτάνιο αγώνα που δίνεται. Ωστόσο, οι επείγουσες συνθήκες επιβάλλουν την ταχεία υλοποίηση αποφάσεων. Πρωτίστως, αυτό που επείγει είναι η πρόσληψη προσωπικού, ώστε να παρέχονται αρτιότερες υπηρεσίες βοήθειας. Επιπλέον, να υπάρξει άμεση και πλήρης τροφοδοσία των νοσοκομείων με τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Τέλος, να ληφθούν από τα αρμόδια υπουργεία όλα εκείνα τα μέτρα που θα δώσουν στους εργαζόμενους των νοσοκομείων την έμπρακτη αναγνώριση και ηθική ανταμοιβή για το σπουδαίο έργο που επιτελούν».

Για αυτούς τους λόγους ο κυβερνητικός βουλευτής ζητά την αξιολόγηση και την ικανοποίηση των αιτημάτων του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν.Λ. για:

  • Προσλήψεις με εξπρές διαδικασίες.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).
  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά.
  • Χορήγηση δώρου Χριστουγέννων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικού προσωπικού και ΟΑΕΔ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ