ΕΙΠΑΝ ΤΟ “ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Αφήνοντας πίσω της ένα πλούσιο συγγραφικό έργο έφυγε από τη ζωή στα 62 της χρόνια η γνωστή Λαρισαία συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου. Αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων η εκλιπούσα, πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας το 1994 με το βιβλίο “Χωρίς πυξίδα”, για να ακολουθήσει μια αξιόλογη πορεία και συνεργασίες με μεγάλους εκδοτικούς οίκους της χώρας για την έκδοση 20 βιβλίων της.

Αλληλέγγυα, λάτρης της λαογραφίας, της φύσης και των ζώων η Κ. Αναγνώστου, «κοιτάζοντας τα βιβλία μου συνειδητοποιώ πως τα περισσότερα, μάλλον όλα, αναφέρονται σε ζώα! Γιατί τα ζώα συντροφεύουν τον άνθρωπο στη πορεία του στη γη. Κι επιπλέον τα ζώα, έχουν ξεχωριστή θέση στο παιδικό βιβλίο. Αγαπιούνται από τους αναγνώστες μικρούς και μεγάλους και δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό», σημείωνε η ίδια.

Πολυβραβευμένη η συγγραφέας, το 1996 απέσπασε το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος για παιδιά, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο “Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα”, το 1997 τιμήθηκε με έπαινο, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το μυθιστόρημα “Η συμμορία των κούκων”, ενώ το 1999 κέρδισε τον έπαινο, από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για την ιστορία “Μια φορά μια φωλιά” και το 2001 επαινέθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο “Ιστορίες για τζιτζίκια” (εκδόθηκε με τίτλο “Με το ποδήλατο του ανέμου”).

Η κηδεία της έγινε σήμερα από τον Ιερό Ναό της Γέννησης της Θεοτόκου, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αιγάνη.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ