Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

Παρά την πανδημία και την υγειονομική και οικονομική κρίση, παρά την αύξηση της ανεργίας και τον εξαναγκασμό εργαζομένων να ζουν με 500€ η κυβέρνηση συνεχίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της εις βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν περιορίστηκε μόνο στην ελαστικοποίηση του ωραρίου και στις απλήρωτες υπερωρίες με βάση το νόμο Βρούτση, αλλά με τροπολογία προωθεί τη διάλυση των ΕΛΤΑ και την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα:

Α. Με άλλοθι τάχα τον εκσυγχρονισμό, τα ΕΛΤΑ, μία υπηρεσία 192 ετών  με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, διαλύεται για να αντικατασταθεί από ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό θα είναι σαφώς εις βάρος της εξυπηρέτησης του Ελληνικού λαού, θα αυξήσει ραγδαία το κόστος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα νησιωτική και θα οδηγήσει σε απολύσεις και σε μειώσεις μισθών, χιλιάδες εργαζόμενους.

Απαιτείται η διάσωση των ΕΛΤΑ και η σωστή οργάνωσή τους, βάσει της οποίας θα εξυπηρετείται πρωτίστως ο Ελληνικός λαός.

Β. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις και το υπό διαβούλευση «Σχέδιο Νόμου για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης», αναδεικνύει το νεοφιλελεύθερο κυνισμό της κυβέρνησης, που αφενός στηρίζει την εργοδοσία και τους καναλάρχες με πακτωλό χρημάτων, αφετέρου προσπαθεί να αποδομήσει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων.

Η κυβέρνηση με τις λίστες Πέτσα, τάχα για την ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό, έχει δώσει εκατομμύρια στους καναλάρχες. Έχει προωθήσει ρύθμιση, η οποία ουσιαστικά τους δίνει τη δυνατότητα να μην πληρώσουν ούτε καν το ποσό της άδειας, με την προκλητική δικαιολογία των επενδύσεων, που υποτίθεται ότι έχουν κάνει.

Δε σταματάει όμως εκεί.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις του άρθρου 41 δίνουν τη δυνατότητα για χιλιάδες απολύσεις των δημοσιογράφων και για περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της.

Απαιτεί την απόσυρση των αντεργατικών και αντιδημοσιογραφικών ρυθμίσεων.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων Συντακτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ