ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Οι πολίτες που έχουν σημαντικές αλλεργίες σε φάρμακα, τροφές ή εμβόλια συστήνεται να μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. Μάλιστα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στον εμβολιασμό έχουν ήδη ενημερωθεί. Η προειδοποίηση έρχεται έπειτα από την αλλεργία που εμφάνισαν δύο άνθρωποι που έκαναν το εμβόλιο χθες στη Βρετανία.

Η Dr June Raine, επικεφαλής του Βρετανικού ΕΟΦ δήλωσε: «Το βράδυ της Τρίτης ενημερωθήκαμε για δυο περιπτώσεις που παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Γνωρίζουμε από τις εκτεταμένες κλινικές δομικές ότι κάτι τέτοιο δεν είχε αναφερθεί αλλά πλέον με αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων που επιλέχθηκαν πρώτες».

«Όπως γίνεται συνήθως με τα καινούργια εμβόλια ο MHRA συμβουλεύει σε προληπτική βάση όσους έχουν ιστορικό με αλλεργίες να μην κάνουν το εμβόλιο. Οι δύο άνθρωποι που έκαναν χθες το εμβόλιο και τις εμφάνισαν αναρρώνουν» είπε ο καθηγητής Stephen Powis.

Με πληροφορίες από Independent

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ