Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δήλωση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Άννας Βαγενά

Στη συνέντευξή του στο κανάλι του Alpha χτες, 7/12/20, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η εκδρομή στην Πάρνηθα και η περιχαρής φωτογράφιση χωρίς μάσκα, εν μέσω lockdown και με 100 θύματα από τον κορωνοϊό σχεδόν καθημερινά, «ήταν μια στιγμή ανεμελιάς».

Νομίζω ότι δεν ήταν μία η «στιγμή ανεμελιάς», αλλά περισσότερες και σοβαρότερες και θα ήθελα να συμπληρώσω τη λίστα:

«Ανεμελιά» νούμερο 1: Το βιαστικό και χωρίς ούτε καν στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης άνοιγμα του τουρισμού, που τελικά κόστισε στην Οικονομία της χώρας πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που απέφερε.

«Ανεμελιά» νούμερο 2: Στοίβαξε τους πολίτες στα ΜΜΕ σαν σαρδέλες και μας είπε και από πάνω ότι ο κορωνοϊός δεν διασπείρεται εύκολα σε αυτά.

«Ανεμελιά» νούμερο 3: Τα σχολεία  άνοιξαν με τάξεις με 27 και 28 μαθητές, με μοναδικό μέσο προστασίας κάτι μάσκες τεντόπανα και μας είπε, δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι ούτε στα σχολεία μεταδίδεται.

«Ανεμελιά» τελευταία και εγκληματικότερη: Ενώ όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, άφησε παντελώς ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό, σε ιατρικά μηχανήματα και σε κλίνες ΜΕΘ, με τις τραγικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε.

ΥΓ1: Κατά τη γνώμη μου, η ανεμελιά του να κάνει ο ίδιος ποδήλατο και η σύζυγός του motocross στην Πάρνηθα, επικαλούμενος την ανθρώπινη πλευρά του χαρακτήρα του, ίσως να ήταν μία ήσσονος σημασίας ανεμελιά εάν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας και εάν δεν όφειλε να δίνει πρώτος το παράδειγμα. Και δεν μπορώ παρά να υποκύψω στον πειρασμό να σχολιάσω την εξαιρετικά προσεγμένη στυλιστική λεπτομέρεια της αμφίεσης του πρωθυπουργού, όπως την είδαμε στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δηλαδή τα ασορτί γαλάζια αθλητικά παπούτσια και το γαλάζιο μπουφάν, εκείνη τη μέρα που ήταν σαν την προηγούμενη και σαν την επόμενη, μία μέρα που πέθαιναν 100 συμπολίτες μας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Άλλα είπαμε, πρόκειται για υπέρκομψο ζεύγος, όχι για καμιά «συριζαϊκή πλέμπα».

ΥΓ2: Καταλαβαίνουμε την απεγνωσμένη προσπάθεια του πρωθυπουργού να «ισοφαρίσει» την ανεπάρκεια και τις γκάφες του με τον αντιπερισπασμό για την κατοικία που νοικιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έξι χρόνια στα Λεγρενά, προβάλλοντάς τη ως υπερβολική πολυτέλεια. Σωστά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαθέτει ιδιόκτητη βίλα στην Τήνο, μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο της Siemens, ούτε έχει κληρονομήσει το θρυλικό πλέον σπίτι με τους «επτά καμπινέδες» στα Χανιά – οι παλιότεροι θα τους θυμούνται – στο οποίο παραθέτει ιδιωτικά γεύματα στον Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μετά από έξι χρόνια θυμήθηκαν τώρα το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στα Λεγρενά. Γιατί άραγε;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ