Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ο αποχαιρετισμός μιας απαστράπτουσας προσωπικότητας που τίμησε τον τόπο μας,που υπηρέτησε αρχές και ανθρώπινες αξίες δεν είναι εύκολο καθήκον. Είναι εξαιρετικά λυπηρό όταν φεύγει από την ζωή μία ανθρώπινη ύπαρξη δυναμική, με γενναιότητα και δημιουργικό πνεύμα, όπως υπήρξε η γνωστή σ ‘όλους μας συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου.

Μια βαθιά κοινωνική συγγραφέας με σπουδαίο συγγραφικό έργο στο χώρο του παιδικού βιβλίου, της παιδικής λογοτεχνίας, των έντεχνων παραμυθιών των διηγημάτων, μυθιστορημάτων κα.

Παράλληλα εστιάζει σε διάφορα θέματα κοινωνικού προβληματισμού επιδιώκοντας να φέρει σε επαφή τους μικρούς αναγνώστες με τα σύγχρονα προβλήματα και να τους προετοιμάσει για μελλοντική ενεργό παρέμβαση και ανάμειξη με στόχο τη διεκδίκηση τακτοποίησης και διόρθωσης κάθε αρνητικού δεδομένου.

Πέραν της λογοτεχνικής απόλαυσης στο διάβασμα τους, προσφέρει στα παιδιά και τους αναγνώστες πολλά λαογραφικά στοιχεία της λαϊκής παράδοσης και του πολιτισμού, περνώντας βιώματα τού ελληνικού λαϊκού βίου, δίδοντας παράλληλα μηνύματα σεβασμού για τον ελληνικό λαό και την πολιτιστική-πολιτισμική μας κληρονομιά.

Η Κατερίνα Αναγνώστου υπηρέτησε ακούραστα αλλά κυρίως με μεράκι και πάθος την παιδική λογοτεχνία και τον πολιτισμό, αποδεικνύοντας παράλληλα στην πράξη τι σημαίνει, εθελοντισμός, συμμετοχή, συνεργασία και προσφορά.

Η Τοπική Κοινότητα Αιγάνης και ο Δήμος μας είναι υπερήφανοι για την καταγωγή σου..

Είμαστε υπερήφανοι για την ανεκτίμητη προσφορά σου…

Είμαστε τυχεροί που  σε γνωρίσαμε…

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο που οραματιζόσουν …..εκεί στο μικρό θεατράκι της Αιγάνης που υπεραγαπούσες.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Κατερίνα, θα είσαι πάντα στο μυαλό μας, στην ψυχή μας, στην καρδιά μας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ