ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» Ο ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Την ανάγκη να εκπονηθούν άμεσα και να παρουσιαστούν από την Δημοτική Αρχή σχέδια για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και σεισμού έθεσε με ερώτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Δημήτρης Γεωργάκης.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Ζαούτσος ανέφερε ότι σχέδια για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων, σεισμού κλπ. υπάρχουν στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων, τα οποία έχουν επικαιροποιηθεί τόσο το 2015, όσο και το 2018, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις ελλείψεις προσωπικού, αλλά και την μειωμένη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο.

Ο κ. Ζαούτσος ενημέρωσε το σώμα για την ολοκλήρωση των μελετών σε ότι αφορά τα σχέδια για πυρκαγιές και πλημμύρες, ενώ για τους σεισμούς επισήμανε ότι το Πρότυπο που ήρθε από την Κυβέρνηση άλλαξε πριν από δύο μήνες, τόνισε δε πως από  τον Δήμο Λαρισαίων έχει ζητηθεί μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» να χρηματοδοτηθεί ο αντισεισμικός έλεγχος των σπιτιών.

Παίρνοντας τον λόγο ο δημαρχεύων Γιώργος Σούλτης ανέφερε πως από τον Δήμο Λαρισαίων έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ώστε να υπάρξει αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Λαρισαίων, με την αντιπολίτευση να ζητά να έρθουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση καιρικών φαινόμενων και σεισμού το συντομότερο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες, ενώ εκφράστηκε η διάθεση στήριξης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στη συνεδρίαση ήρθε και το θέμα των ατομικών μέσων προστασίας (ΜΑΠ) των εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων μετά από σχετική ερώτηση του δημ. συμβούλου της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Κ. Αργυρόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι δεν τα έχουν λάβει κατά το 2020.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος ανέπτυξε το ιστορικό του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε στις 17/12/2019, σημειώνοντας πως η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας προσφυγών εταιρειών στα αρμόδια δικαστήρια.

«Έχει σταλεί έγγραφο προς τις Διευθύνσεις του Δήμου Λαρισαίων ώστε να γίνει η απαραίτητη καταγραφή και στη συνέχεια να προχωρήσει η καταβολή σε χρήμα προς τους εργαζόμενους των ποσών που δικαιούνται», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι ορισμένα μέσα ατομικής προστασίας λόγω της πανδημίας έχουν δοθεί σε μερίδα εργαζομένων.

Στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων ζήτησαν οι διαδικασίες για την προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας εργαζομένων να γίνονται έγκαιρα ώστε να μην προκύπτουν ζητήματα στον εφοδιασμό.

Ειρήνη Παπουτσή

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ