ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ 2,7 ΕΚΑΤ. € ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες δημοπράτησης για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 2,7 εκατ. ευρώ σε ρέματα και χειμάρρους του Δήμου Αγιάς. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό (ΙΙ) του διαγωνισμού δημοπράτησης του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας και περιλαμβάνει εργασίες στις Δημοτικές Ενότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Ευρυμενών, σε περιοχές όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις.

«Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, προχωράμε ένα έργο ουσίας που αποδίδει σε στιγμές κρίσης» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν και με τα έργα της δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

-Καθαρισμός ρεμάτων-χειμάρρων με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την αφαίρεση των φερτών και των απορριμμάτων καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση θάμνων και μεμονωμένων δένδρων που φράσουν την ροή.

-Αποκατάσταση υποχώρησης πρανών χειμάρρων-ρεμάτων τοπικά και σε θέσεις ανάλογα με τις αστοχίες που έχουν σημειωθεί, με συρματοκιβώτια ή τοιχεία αντιστήριξης ή λιθορριπές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ