ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ζούμε στη δίνη μιας πανδημίας, που παίρνει τα χαρακτηριστικά τραγωδίας!
Χιλιάδες κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινά, ενώ οι νεκροί αυξάνονται ραγδαία…

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρόλες τις απαράδεκτες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό, που για δεκαετίες ολόκληρες η πολιτεία αμέλησε να καλύψει, πάλεψε και παλεύει γενναία για να σώσει ανθρώπινες ψυχές!
Όμως και οι υποδομές και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους και ήδη τα έχουν ξεπεράσει!

Η κυβέρνηση οφείλει σ’ αυτή την ύστατη ώρα να πράξει τα μέγιστα για να καλυφθούν οι αστοχίες και οι ανεπάρκειες τόσο οι δικές της, όσο και όλων όσων κυβέρνησαν και δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τις δομές και το ανθρώπινο δυναμικό, που να εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες!
Τα μεγάλα λόγια και οι κενοί περιεχομένου έπαινοι δεν αρκούν για το ηρωικά μαχόμενο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων μας. Για να μπορέσουν να συνεχίσουν να μάχονται με ηθικό ακμαιότατο και ο αγώνας τους να έχει αποτέλεσμα για την υγεία των πολιτών, χρειάζονται και γενναίες πράξεις από την πλευρά της πολιτείας. Και οι πράξεις αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα!

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με κραυγές αγωνίας έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους που θα πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα, καθώς πολλά από αυτά είναι αυτονόητα:
* Προσλήψεις με εξπρές διαδικασίες για να ενσωματωθούν άμεσα.
* Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για εργαζόμενους και νοσηλευόμενους ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ασφάλεια.
* Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
* Χορήγηση δώρου Χριστουγέννων ως ανταμοιβή.
* Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικού προσωπικού και ΟΑΕΔ που όλοι μαζί δίνουν τη μάχη.

Μπροστά στην ολιγωρία της κυβέρνησης για την ικανοποίηση αυτών των δίκαιων αιτημάτων, ο τραυματιοφορέας Λάμπρος Τσάπαλης, ξεκίνησε Απεργία Πείνας για να τα διεκδικήσει!
Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ως ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, θεωρούν ότι είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τον αγώνα του Λάμπρου Τσάπαλη και όλων των υγειονομικών, γιατί είναι αγώνας ΚΑΙ για τη δική μας ζωή! Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ