ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας τονίζει την δυσκολία της δουλειάς μας, που εν μέσω της πανδημίας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εμείς οι κτηνοτρόφοι είμαστε και πάλι οι μόνοι -μαζί με τους γιατρούς, νοσηλευτές και αστυνομικούς, στους οποίους και λέμε ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που με αυτοθυσία προσφέρουν – που δεν σταματάμε να δουλεύουμε. Είναι γνωστό πλέον πως οι κτηνοτρόφοι δουλεύουμε 365 ημέρες τον χρόνο.

Θα πρέπει όμως να τονίσουμε και κάποια επιπλέον θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και είναι πολύ σημαντικά:

1)Υπενθυμίζουμε τους συναδέλφους μας πως την 15η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή του μητρώου εκμετάλλευσης. Καλό θα ήταν όσοι δεν έχουν φροντίσει ακόμη γι αυτό, να το κάνουν άμεσα για να μην έχουν προβλήματα με τις πληρωμές διαφόρων ενισχύσεων, που περιμένουμε στο μέλλον.

2)Παρατηρείτε μια σημαντική αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών με συνέπεια πολλοί κτηνοτρόφοι να δυσκολεύονται. Αν σε αυτή την αύξηση προσθέσουμε και την χαμηλή έως εξευτελιστική τιμή που πωλήθηκε ο κύριος όγκος των αμνοεριφίων της Θεσσαλίας λόγω καραντίνας τότε εύκολα καταλαβαίνει κάποιος πως η αύξηση στην τιμή του γάλακτος απλά ισοσταθμίζει τη ζημιά από τα άλλα δύο και σε πολλές περιπτώσεις δεν φτάνει ούτε γι αυτό. Θεωρούμε πως το Υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει μια ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών.

3)Πολλοί συνάδελφοι μας αγόρασαν οι ίδιοι το εμβόλιο για τον καταρροϊκό πυρετό και δεν περίμεναν την δωρεά της περιφέρειας, η οποία έτσι κι αλλιώς άργησε αλλά δεν ήταν και ικανή να καλύψει την ζήτηση. Οπότε ζητάμε από το Υπουργείο να αποζημιωθούν  οι κτηνοτρόφοι εκείνοι, που αγόρασαν το εμβόλιο μόνοι τους, με την κατάθεση του αναλόγου τιμολογίου.

4)Ενόψει των εορτών θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα ελέγχου για τις Ελληνοποιήσεις των αμνοεριφίων, ζητώντας τους εντατικοποίηση των ελέγχων. Προτρέπουμε δε τους καταναλωτές να προτιμούν πάντα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αμνοερίφια. Έτσι στηρίζουν τον ΕΛΛΗΝΑ κτηνοτρόφο και βάζουν στο τραπέζι τους κρέας με υψηλή διατροφική αξία και νοστιμιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ