ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ

Σοβαρή καταγγελία της ΟΕΝΓΕ που επισημαίνει ότι οι κυβερνώντες κάνουν ΕΔΕ σε υγειονομικούς επειδή αρρώστησαν και ρίχνουν πρόστιμα σε εθελοντές αιμοδότες

Από την έναρξη της πανδημίας η ΟΕΝΓΕ είχε επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας μιας και το ζήτημα της έλλειψης αίματος είναι ιδιαίτερα έντονο στη χώρα μας και με την περίοδο της πανδημίας επιτάθηκε. Σε μία τέτοια περίοδο η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή.

Στην επιστροφή του αιμοδότη από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν). Τους ανάγκασαν να κατέβουν όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φορούν τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουν ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού έλεγξαν τα πάντα που ήταν τυπικότητα και μάλιστα έκαναν και σωματικό έλεγχο σε όλους, ενοχλήθηκαν από τη μάσκα του αιμοδότη που έγραφε το σύνθημα «και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» και βρήκαν και άλλο… «ενοχοποιητικό» στοιχείο: τον «Ριζοσπάστη»! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντας πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον «Ριζοσπάστη»!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες το «κατηγορητήριο» είχε στηθεί: Πρόστιμο 300 ευρώ.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Δεν πείθουν οι εξηγήσεις ότι δεν γνώριζαν όσοι έκαναν έλεγχο τον αντίστοιχο κωδικό sms. Δεν πρόκειται για κάποιους θερμοκέφαλους. Το περιστατικό είναι ενταγμένο στο ενορχηστρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Θέλουν να φιμώσουν τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε ο έλεγχος στο συγκεκριμένο τρόλεϊ σχετίζεται και με το γεγονός ότι πριν λίγο είχε πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση μεταγωγών κοντά στο σημείο.

Κάνουν ΕΔΕ σε υγειονομικούς επειδή αρρώστησαν και ρίχνουν πρόστιμα σε εθελοντές αιμοδότες. 

ΕΔΕ στους υπεύθυνους της αστυνομίας που δεν τηρούσαν κανένα υγειονομικό μέτρο, ήταν ο ένας επάνω στον άλλον και κράτησαν για ώρα όρθιο και εκτεθειμένο σε κίνδυνο τον αιμοδότη ποιος θα κάνει;;

Σε λίγο θα ζητούν και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να δώσουμε αίμα.

Απαιτούμε να σταματήσει το όργιο καταστολής και τρομοκράτησης με πρόσχημα την πανδημία. 

Απαιτούμε να ανακληθεί το απαράδεκτο πρόστιμο στον αιμοδότη. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ