ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΗΤΑΝ ΖΗΤΗΜΑ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στους λόγους που τον οδήγησαν να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για το έργο στον Βρυότοπο μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρ. Μάμμο εξηγεί ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του paidis.com, με δεδομένο ότι είναι από τις λίγες φορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα ύστερα από αναφορά έργα και ενέργειες δημοτικών αρχών και ίσως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο δήμο Τυρνάβου.
Αναφερόμενος στην ενέργειά του για την οποία σας ενημέρωσε χθες η ιστοσελίδα ο κ. Ροντούλης σημειώνει:
“Για τους έχοντες θεσμική ευθύνη έναντι των πολιτών, κάποιες ενέργειες καθίστανται μονόδρομος. Με τη λογική ότι η σιωπή μπορεί στο μυαλό κάποιων να μεταβληθεί σε συνενοχή ή πλημμελή τέλεση των θεσμικών καθηκόντων που φέρουμε ως αιρετοί της Τ.Α , θεωρήσαμε ιερή μας υποχρέωση να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, προκειμένου η ίδια να διαλευκάνει και να διερευνήσει τη γνωστή υπόθεση του Βρυοτόπου.
Άλλωστε, το όλο ζήτημα περιήλθε, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, και σε πολιτικό αδιέξοδο. Τη στιγμή που δεν είχαμε καμία ενημέρωση επί του θέματος από τους υπεύθυνους, που δεν λάβαμε την παραμικρή απάντηση από τη δημοτική αρχή, που δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στα Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν αφότου το ζήτημα του Βρυοτόπου βγήκε στην δημοσιότητα, θεωρήσαμε ότι το πολιτικό αδιέξοδο θα έπρεπε να αρθεί με παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τους λειτουργούς της οποίας σεβόμαστε και εμπιστευόμαστε απολύτως.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς πράξαμε το καθήκον μας έναντι των δημοτών και αποδείξαμε εμπράκτως το σεβασμό μας στην Αρχή της Διαφάνειας.
Τώρα ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί με δηλώσεις του και ο κ. Μάμμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ