ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ TRAFFICKING

Δήλωση της Στ. Μπίζιου μετά την τηλεδιάσκεψη με τον εθνικό εισηγητή Ηρ. Μοσκώφ, τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και τη βουλευτή Ζ. Μακρή 

«Με υλοποιήσιμες προτάσεις και σχέδιο οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα εκείνες τις δράσεις που θα δώσουν διέξοδο σε ευάλωτες ομάδες, ώστε να οδηγηθούν σε άλλα μονοπάτια, για να προχωρήσουν τη ζωή τους. Ένα θύμα πρέπει να ζητήσει βοήθεια για να πατήσει στα πόδια του. Μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες ενημερωτικές εκστρατείες θα ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη και θα πληροφορήσουμε τα θύματα για τα δικαιώματά τους, καθώς και για την ύπαρξη των κοινωνικών δομών – στη Θεσσαλία μετράμε πέντε-, στις οποίες μπορούν να αποταθούν για να λάβουν βοήθεια.

Μέσα από την ασφάλεια καταπολεμάς και τον φόβο. Αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας».

Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου σε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του εθνικού εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων κ. Ηρακλή Μοσκώφ και της βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Ζέττας Μακρή.

«Η εξάλειψη του φαινομένου της βίας είναι αγώνας καθημερινός και αφορά όλους μας. Είναι χρέος μας να διδάξουμε στα νεαρότερα, κυρίως σε ηλικία, κορίτσια, ότι δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπουν σε κανέναν να υπονομεύει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, να βλάπτει το σώμα, την ψυχή και την αξιοπρέπειά τους. Στις γυναίκες θύματα βίας λέμε ότι δεν είναι μόνες. Είμαστε εδώ για να τις στηρίξουμε να ξεπεράσουν το φόβο και τα τραύματά τους και να κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει», συμπλήρωσε η κα Μπίζιου.

Οι κ. Αγοραστός και Μοσκώφ, αφού τόνισαν τον πολύτιμο ρόλο των δυο Ελληνίδων βουλευτών και την ευαισθητοποίηση τους στη σύγχρονη μάστιγα του trafficking δεσμεύτηκαν στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και την ανάληψη στοχευμένων δράσεων για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Ο κ. Μοσκώφ σημείωσε πως θα στείλει άμεσα τις προτάσεις και την ατζέντα των δράσεων για το Σύμφωνο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο την υλοποίηση στρατηγικών δράσεων και παρεμβάσεων για την προστασία θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ