ΠΟΕΔΗΝ: ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σταθερά ψηλά παραμένουν οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στη χώρα, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 577 μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για ανθρώπους που χάνονται εκτός ΜΕΘ αλλά και για συγγενικά πρόσωπα θυμάτων του κορωνοϊού, που απεβίωσαν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, τα οποία εξετάζουν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, το αρχείο της ΠΟΕΔΗΝ, δείχνει κατατοπιστικά το γεγονός πως οι ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται «στο κόκκινο», με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Δυτική Μακεδονία, με την κατάσταση στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή να χαρακτηρίζεται ως «τραγική».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι πως το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας διαθέτει μόνο 2 κλίνες, ενώ από το Σάββατο θα λειτουργήσουν ακόμη 3 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κοζάνης (δηλαδή συνολικά 5 στην Δυτική Μακεδονία) οι οποίες εκτιμάται ότι θα γεμίσουν αμέσως.

Συγχρόνως, στη Θεσσαλονίκη, το ΕΣΥ παραμένει σε συνθήκες «ασφυξίας» καθότι η πληρότητα φτάνει στο 91%, όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, μόλις 32 είναι οι κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική όπου βρίσκεται το 50% του πληθυσμού της χώρας, ενώ 5 είναι οι κενές κλίνες στη βόρεια Ελλάδα και καμία κενή στη Θεσσαλία.

Επίσης, στη Στερεά Ελλάδα, με εξαίρεση την Αττική, μόλις μία κενή κλίνη υπάρχει διαθέσιμη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ, παράλληλα, οι νοσηλευόμενι ασθενείς στο νοσοκομείο της Λαμίας, αυξάνονται συνεχώς, με τις καινούριες κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου, να γεμίζουν αμέσως.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ:

Η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική έχει ως εξής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 Ασθενείς στις 14 κλίνες.
ΚΑΤ: 5 ασθενείς στις 7 κλίνες.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 8 ασθενείς στις 11 κλίνες.
ΣΩΤΗΡΙΑ: 72 ασθενείς στις 79 κλίνες.
ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 28 ασθενείς στις 32 κλίνες. (Επίσης στη ΜΑΦ 3 ασθενείς στις 12 κλίνες).
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
ΑΤΤΙΚΟ: 16 ασθενείς στις 23 κλίνες.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 10 ασθενείς στις 10 κλίνες.

Δηλαδή στην Αττική το σύνολο των νοσηλευομένων είναι 178 και οι κενές κλίνες είναι 32 σε σύνολο 210 κλινών ΜΕΘ

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Θεσσαλίας έχει ως εξής:

ΒΟΛΟΣ: 8 ασθενείς στις 8 κλίνες.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΤΡΙΚΑΛΑ: 12 ασθενείς σε 12 κλίνες.
ΠΑΝ. ΛΑΡΙΣΑΣ: 18 ασθενείς σε 18 κλίνες.
ΓΕΝ. ΛΑΡΙΣΑΣ: 30 ασθενείς στις 30 κλίνες.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας από τις 30 κλίνες ΜΕΘ οι 16 είναι κανονικές κλίνες ΜΕΘ ενώ οι υπόλοιπες 14 είναι αυτοσχέδιες, ωστόσο δηλώνονται ως ΜΕΘ. Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές της ΠΟΕΔΗΝ ασθενής στο Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε θάλαμο με αναπνευστήρα.

Γεμάτες οι κλίνες ΜΕΘ στη Στερεά Ελλάδα:

Αναλυτικά η κατάσταση με τις ΜΕΘ στη Στερεά Ελλάδα έχει ως εξής:

ΝΟΣ. ΛΑΜΙΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
ΝΟΣ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ: 9 ασθενείς στις 10 κλίνες

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com