ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Σε ένα παιχνίδι που δεν άφηνε περιθώρια για απώλειες βαθμών η ΑΕΛ φιλοξένησε τον ΟΦΗ στο στάδιο Αλκαζάρ για την 12η αγωνιστική της Super League, ωστόσο οι «βυσσινί» του Γ. Τάτση εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 και προβληματίζοντας για μια ακόμη φορά με την απόδοσή τους.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση με την έναρξη της αναμέτρησης και μόλις στο 2’ ο Πλατέλλας έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Σωτηρίου, ενώ στο 6’ μακρινό σουτ του Φιλίπ δεν ανησύχησε τον κίπερ του ΟΦΗ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού σε ένα ματς που εξελίχθηκε χωρίς ρυθμό η πρώτη καλή στιγμή ήταν για λογαριασμό του ΟΦΗ, όταν στο 25’  ο Σαρδινέρο μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ από δεξιά, έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νάγκι, ενώ στο 30’ η ΑΕΛ επιχείρησε να απαντήσει, με την αδύναμη κεφαλιά του Πινακά να μπλοκάρεται από τον Σωτηρίου.

Στο 42’ ο Ουές για λογαριασμό των φιλοξενούμενων έκανε το σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 45’ λίγο έλειψε να γίνει η… ζημιά, όταν ο Σαρδινέρο ολομόναχος εντός περιοχής δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το πρώτο ημίχρονο χωρίς σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Κρητικοί έδειξαν τις προθέσεις τους και στο 51’ το μακρινό σουτ του Διαμαντή κόντραρε ο Ζίζιτς για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Νάγκι, ενώ 1’ λεπτό αργότερα ο Στάικος έπιασε πολύ καλό σουτ με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, με τον πορτιέρε της ΑΕΛ να απογειώνεται και να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η πίεση στα «βυσσινί» καρέ συνεχίστηκε και στο 53’ η κεφαλιά του Διαμαντή μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 54’ το επικίνδυνο γύρισμα του Στάρτζεον μέσα από την περιοχή μπλόκαρε και πάλι ο Νάγκι.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον ΟΦΗ από «βυσσινί» πόδια, όταν στο 58’ ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Σπαρβ (προ του Διαμαντή) στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κίνδυνο έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 0-1.

Η… ψυχρολουσία παραλίγο να στοιχίσει και δεύτερο τέρμα στην ΑΕΛ, αφού στο 61’ το σουτ του Στάρτζεον πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νάγκι, ενώ στο 74’ ήταν η σειρά του Μπαλογιάννη να δοκιμάσει από μακριά το πόδι του, με τον Νάγκι να μπλοκάρει και στο 82’ η κεφαλιά του Διαμαντή πέρασε πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

Στα 4’ λεπτά των καθυστερήσεων τίποτα δεν άλλαξε με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει τη νίκη και την ΑΕΛ να συνεχίσει να την αγνοεί εντός έδρας, παραμένοντας στα χαμηλά της βαθμολογίας με μόλις 6 πόντους.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (80′ Ζαχαράκης), Ντουρμισάι (59′ Γιουνές), Πλατέλλας, Ζίζιτς, Πινακάς (59′ Τρούγιτς), Μπέρτος (62′ Γλύνος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Βούρος, Γιαννούλης, Λυμπεράκης (86′ Κοροβέσης), Στάικος, Μεγιάδο, Στάρτζεον (90’+2′ Γρίβας), Μπαλογιάννης (78′ Γιάννου), Σαρδινέρο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΟΦΗ (OFI Crete F.C.)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ