32 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ “ΒΡΑΖΟΥΝ” ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Σε υγειονομική βόμβα έχουν μετατραπεί οι φυλακές Λάρισας, καθώς νέες μαζικές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στο Κατάστημα Κράτησης έδωσαν 32 θετικά αποτελέσματα ανάμεσα σε κρατούμενους, ενώ θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com τουλάχιστον ένας κρατούμενος εμφάνισε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε τρεις πτέρυγες (Α’, Β’ και Δ’) με την Δ’ πτέρυγα να καταγράφει σοβαρή έξαρση κρουσμάτων.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στη σελίδα πως έντονος είναι ο προβληματισμός όχι μόνον για τη διασπορά στη φυλακή αλλά και για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν όσον αφορά στην ίδια της τη λειτουργία, καθώς τα κρούσματα ανάμεσα σε υπαλλήλους σαφώς και θα επιβαρύνουν τις βάρδιες, ενώ η έξαρση που καταγράφεται ανάμεσα σε εργαζόμενους κρατούμενους της Δ’ πτέρυγας αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία των μαγειρείων και άλλων δομών της.

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί πως οι νοσούντες κρατούμενοι παραμένουν απομονωμένοι σε χώρους της φυλακής, ενώ νέοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ