ΔΥΟ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΙΣΟΠΕΔΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τη σύμβαση προετοιμασίας μελέτης για τη διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων στην πόλη της Ελασσόνας υπέγραψε την περασμένη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με την αγρονόμο-τοπογράφο μηχ/κο κ. Μαγδαληνή Καφφέ. Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών έχει τίτλο «Υποστηρικτικές υπηρεσίες καταγραφής αποτύπωσης και ωρίμανσης του φακέλου του έργου – Διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων Ελασσόνας» και η αμοιβή ανέρχεται στο ποσό των 19.641,30 € με ΦΠΑ.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ξεκινάμε σήμερα την ωρίμανση του έργου της διαμόρφωσης κυκλικών και ισόπεδων κόμβων στην πόλη της Ελασσόνας. Είναι ανάγκη να βελτιώσουμε δραστικά την ασφάλεια στην κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων σε 4 κομβικά σημεία, στα οποία υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση και έχουν καταγραφεί τροχαία δυστυχήματα. Ο Δήμος Ελασσόνας θα ωριμάσει την μελέτη και θα την υποβάλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για ένταξη στον ευρύτερο κυκλοφοριακό σχεδιασμό της, αναβαθμίζοντας έτσι τόσο κυκλοφοριακά όσο και αισθητικά τις διασταυρώσεις αυτές».

Οι διασταυρώσεις που προτείνεται να αναβαθμιστούν είναι:

– Κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Μητροπολίτου Ιακώβου (Σ/Μ ΑΒ Βασιλόπουλος): Πρόκειται για τμήμα της εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης και είναι ένας από τους πιο κεντρικούς κόμβους της πόλης της Ελασσόνας, ο φόρτος του κόμβου είναι ιδιαιτέρως αυξημένος και επιβαρύνεται με οχήματα μεγάλου όγκου.

– Κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών 6ης Οκτωβρίου και Δημητρίου που συνδέει τη Ν.Ε.Ο. Λάρισας και την Π.Ε.Ο. Λάρισας, στα όρια της πόλης (Σ/Μ Lidl). Ο φόρτος του κόμβου είναι αυξημένος και αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, καθώς πρόκειται για μια από τις εξόδους της πόλης.

– Ισόπεδος κόμβος στη συμβολή των οδών Μαυροδήμου – Ιπποκράτους – Γρηγορίου και Σωκράτους, στο Βαρόσι πλησίον της πλατείας. Πρόκειται για έναν κόμβο με πολλούς κλάδους, μεγάλης έκτασης και μεγάλης επικινδυνότητας.

– Ισόπεδος κόμβος στη συμβολή των οδών 6ης Οκτωβρίου – Πόντου και Βυζαντίου στο νότιο μέρος της πόλης ( Σ/Μ Μασούτης ): Πρόκειται για έναν κόμβο μεγάλης έκτασης χωρίς σαφή διαχωρισμό της πορείας των οχημάτων ή των χώρων στάθμευσης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com