ΑΣΦΑΛΗΣ Η ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία επισημαίνεται η ασφαλής λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προχώρησε η διεύθυνσή της. Ο διευθυντής της Κλινικής Αθ. Κωτσάκης που υπογράφει την ανακοίνωση διευκρινίζει πως μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ογκολογικές δομές του νοσοκομείου οι ογκολογικοί ασθενείς υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ, ενώ όλο το προσωπικό της Κλινικής υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο έλεγχο για covid-19.

Σημειώνεται πως η Ογκολογική Κλινική, όπως και τα Ογκολογικά Ιατρεία επαναλειτουργούν κανονικά από τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καθώς γινόμαστε αποδέκτες έντονης ανησυχίας των Ογκολογικών ασθενών σχετικά με την ασφάλειά τους κατά την προσέλευσή τους στις Ογκολογικές δομές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), αλλά και διασποράς ανακριβών πληροφοριών σχετικά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην κλινική μας:

  1. Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε ασθενείς και Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ, στις 11/11/2020, τόσο η Κλινική όσο και το Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας εκκενώθηκαν άμεσα για να γίνει απολύμανση και ακολούθησε απομόνωση (καραντίνα) όλων των εργαζόμενων στους χώρους, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
  2. Στις 18/11/2020 επαναλειτούργησε το Τμήμα Ημερήσιας Χημειοθεραπείας με το εναπομείναν υγιές προσωπικό, αφού προηγουμένως ελέγχθηκε, ξανά, με μοριακό test.
  3. Εντός εβδομάδος, από την επαναλειτουργία του τμήματος καλύφθηκαν όλες οι προγραμματισμένες θεραπείες, καθώς και εκείνες που είχαν αναβληθεί.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι, από 8/12/2020 επαναλειτουργεί κανονικά τόσο η Κλινική, όσο και τα πρωινά και απογευματινά Ογκολογικά ιατρεία, μετά την επιστροφή στην εργασία, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που νόσησε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώσουμε τόσο τους ασθενείς μας, όσο και την πολιτεία, ότι πρωτοπορώντας, μεταξύ των ογκολογικών νοσηλευτικών δομών της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, σε συνεργασία με τη Διοίκηση, την Επιτροπή Λοιμώξεων, την Ιατρική και Νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου, για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού συνολικά του ΠΓΝΛ:

Α) πραγματοποιούνται rapid tests καθημερινά, δωρεάν, σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς, που προσέρχονται για θεραπεία ή για την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στον Ιατρό ή για να εισαχθούν στην Ογκολογική Κλινική.

Β) Επιπλέον, όλο το προσωπικό της Κλινικής υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο έλεγχο.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε να εκφράσουμε στον Διευθυντή και στους γιατρούς της ΩΡΛ Κλινικής για την ευγενική συμμετοχή 2 γιατρών, σε καθημερινή βάση, στον προαναφερθέντα δειγματοληπτικό έλεγχο.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς μας και ολόκληρη την κοινωνία της Θεσσαλίας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας είναι ασφαλείς και εξυπηρετούνται πάντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους συμπολίτες μας που νοσούν και ταλαιπωρούνται από τις συνέπειες των παθήσεών τους».

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Με ανακούφιση υποδέχτηκε την ανακοίνωση ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας που ενημερώθηκε σχετικά, καθώς η διεύθυνση της Ογκολογικής Κλινικής τους έκανε γνωστή την ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας για την ασφαλή λειτουργία μια Κλινικής που προσφέρει σημαντικό έργο και βοήθεια σε καρκινοπαθείς από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ