ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

Στο τιμόνι του Θεσσαλικού Θεάτρου για τρία ακόμη χρόνια θα παραμείνει η καλλιτεχνική διευθύντριά του Κυριακή Σπανού, που μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία ανανέωσε τη θητεία της συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε. Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δ.Σ του θεάτρου, με την πρόταση συνέχισης της θητείας να λαμβάνει 6 ψήφους υπέρ, δύο λευκά (εκπρόσωπος «Λάρισα Μπροστά» και εκπρόσωπος της ΛΑΣΥ), ενώ στη διαδικασία δεν πήρε μέρος ο Π. Γούλας.

Με αφορμή την εξέλιξη το ΔΣ του θεάτρου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεσσαλικού Θεάτρου ανανέωσε για τρία χρόνια τη θητεία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας κ. Κυριακής Σπανού (όπως υπήρχε η πρόβλεψη στην αρχική προκήρυξη της θέσης) με έξι ψήφους υπέρ, δύο λευκά και μία απουσία.

H πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου επικρότησε την εισήγηση του Προέδρου κ. Νίκου Καλτσά για την πολύ επιτυχημένη πρώτη θητεία της Κυριακής Σπανού και αναγνώρισε το γεγονός ότι μία θητεία δεν αρκεί για την εμφανή ολοκλήρωση του έργου της.

Η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα του έργου που παρήχθη αυτά τα χρόνια, η εξωστρέφεια του θεάτρου με  πλήθος  συνεργειών με θεσμούς της πόλης μας καθώς και με την εκπαιδευτική κοινότητα δημιουργούν μια κουλτούρα μεγάλης ορατότητας του Θεσσαλικού Θεάτρου στην πόλη αλλά και στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προσέλευση του κοινού και τα συνακόλουθα έσοδα του θεάτρου, το κλίμα συνεργασίας που επικρατεί και οπωσδήποτε η πρωτοφανής παρουσία για τα ελληνικά δεδομένα και βράβευση του Θ.Θ. στο Φεστιβάλ του Βιετνάμ”.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει (και καλά κάνει), σε μια εξέλιξη που χαροποίησε ιδιαίτερα τους θεατρόφιλους, που πλημμύρισαν ευχές και συγχαρητήρια τη σελίδα του Θεσσαλικού Θεάτρου αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της Κ. Σπανού δημιουργία, προσφορά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και μια φρέσκια ματιά για το αγαπημένο θέατρο των Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com