ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών καταγγέλλει την επιθετική και απαράδεκτη συμπεριφορά, για μια φορά ακόμα, του αντιδημάρχου Παναγιώτη Γκατζόγια, προς την επικεφαλής του συνδυασμού μας, Μαρία Κωστή, κατά την διάρκεια συζήτησης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, χθες 14/12/2020, στην οικονομική επιτροπή του Δήμου. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια συζήτησης, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτική σύμβουλος Μαρία Κωστή, που συμμετέχει ως “παρατηρητής” στην οικονομική επιτροπή, έθεσε ερωτήματα που προέκυπταν από την μελέτη του προϋπολογισμού.

Αυτό προφανώς ενόχλησε τον εν λόγω αντιδήμαρχο, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει για ακόμα μια φορά απαράδεκτη φραστική επίθεση κατά της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επειδή η επικεφαλής μας “δεν  συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις” του αντιδημάρχου και συνέχισε να θέτει ερωτήματα, εκείνος φωνάζοντας έλεγε: “κλείστε της το μικρόφωνο, τι την καλείτε;” και άλλα, θεωρώντας απ’ ότι φαίνεται δικό του τσιφλίκι την Οικονομική Επιτροπή, άρα να αποκλείει όποιον δεν του είναι αρεστός.

Εύλογα μας δημιουργούνται ερωτήματα γιατί ενοχλούνται από την παρουσία μας στην Ο.Ε; Υπάρχει κάτι που θέλουν να αποφύγουν ή να αποκρύψουν;

Ο εν λόγω αντιδήμαρχος πρέπει να γνωρίζει ότι βάσει του κανονισμού λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής, οι συνεδριάσεις της, όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι δημόσιες και μπορεί να παρίσταται οποίος πολίτης ή μαζικός φορέας επιθυμεί, μετέχοντας με έκφραση άποψης για τα συζητούμενα  θέματα, πόσο μάλλον εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης.

Γι΄ αυτό  καλούμε την δημοτική αρχή να καταδικάσει την προσβλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του εν λόγω αντιδημάρχου , απέναντι στην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και να πάψει δια της σιωπής της, να ανέχεται τέτοιου είδους πρακτικές που προσβάλλουν το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης άποψης, μιας και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά έχουν προηγηθεί κι άλλες τέτοιες συμπεριφορές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, με την υπεύθυνη και σταθερή παρουσία της μέσα και έξω από τα όργανα του Δήμου, δεν πρόκειται ούτε να φοβηθεί, ούτε να σταματήσει να θέτει τις απόψεις της και να διεκδικεί λύσεις για τα λαϊκά προβλήματα, όσο κι αν ενοχλεί αυτή η στάση μας.

Το δικαίωμα της συμμετοχής μας στην οικονομική επιτροπή (έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου, λόγω εκλογικού συστήματος) ή σε άλλα όργανα του Δήμου, δεν το θέτουμε στην διακριτική ευχέρεια ή επιθυμία κανενός εκπροσώπου της δημοτικής αρχής, αλλά μόνο του λαού που μας εξέλεξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ