ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Καταγγελία για βανδαλισμούς και κλοπές από τάφους προσφιλών της προσώπων στο νεκροταφείο του Αμπελώνα κάνει μέσω του paidis.com αναγνώστρια της σελίδα ςπου περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του κοιμητηρίου το οποίο όπως επισημαίνει παραμένει αφύλακτο εδώ και πολλά χρόνια.

Στην καταγγελία της αναφέρει:

Σε επίσκεψη μου στο νεκροταφείο Αμπελώνα (μετά από 1 μήνα περιορισμού κυκλοφορίας) διαπίστωσα ότι από το μνήμα του γονέα μου αφαιρέθηκε μάρμαρο από την κεφαλή του μνήματος καθώς και ένα μαρμάρινο ανθοδοχείο κ πόμολο μεταλλικό από το πορτάκι του μνήματος.

Θεωρώ την πράξη αυτή βανδαλισμό και νομίζω ότι πρέπει να το αναφέρω για να αναδειχθεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι έχουν προσφιλή τους πρόσωπα στο χώρο. Το νεκροταφείο παραμένει αφύλακτο και οι πόρτες του δεν κλειδώνουν ποτέ το βράδυ. Για επίβλεψη του χώρου από κάποιον εργαζόμενο ούτε συζήτηση φυσικά. Όποιος θέλει μπορεί να “ψωνίσει” ότι του λείπει.

Μάρμαρα, γλάστρες, λάδι, φαναράκια πόμολα …κάνουν φτερά και δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι πριν λίγο καιρό κάναμε εκταφή άλλου προσφιλούς μας προσώπου. Μέσα σε λίγες μέρες είχαν αφαιρεθεί όλα τα αντικείμενα και τα μάρμαρα και το μόνο που έμεινε ήταν τσιμεντόλιθοι”.

Σίγουρα σοβαρή η καταγγελία και είναι βέβαιο ότι θα πρέπει ο δήμος να μεριμνήσει για τη φύλαξη του χώρου και την προστασία του από τους πάσης φύσεως βανδάλους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ