ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  αποκάλυψε (μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά) ότι μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου θα έρθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και επομένως θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 άνθρωποι αφού η αναγκαία δόση είναι διπλή. «Ούτε καν όλοι οι υγειονομικοί, οι εγκατεστημένοι σε δομές όπως γηροκομεία και οι ευπαθείς ομάδες δεν θα εμβολιαστούν» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές που εκφράζουν την απογοήτευσή τους γι’ αυτή την εξέλιξη, γνωρίζοντας πόσο μεγάλη πολιτική επένδυση έχει γίνει στον εμβολιασμό.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει ελληνική ολιγωρία αλλά η καθυστέρηση στην παραλαβή εμβολίων οφείλεται σε κεντρική συμφωνία της Pfizer με την ΕΕ και με το προβάδισμα που δίνεται στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Στο μεταξύ χθες εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση κατά την οποία η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο θα συντονίσουν την έναρξη των εκστρατειών τους εμβολιασμών κατά της Covid-19. Η Ελλάδα δεν μετέχει σ αυτή την συμμαχία χωρίς να έχει εξηγηθεί γιατί.

«Έχουμε καλά και κακά νέα για το εμβόλιο. Θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια αλλά θα πάρουμε λιγότερα. Όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα, επομένως και η Ελλάδα θα πάρει πιο λίγα. Το πρώτο εμβόλιο είναι πολύ πιθανόν να γίνει πριν το τέλος του χρόνου» ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας.

Από το υπουργείο Υγείας έκαναν γνωστό μέσω διαρροών ότι τον Ιανουάριο θα εγκριθεί το εμβόλιο της Moderna και τον Μάρτιο θα έρθει το εμβόλιο της AstraZeneca και επομένως θα πολλαπλασιαστούν ραγδαία οι εμβολιασμοί.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό, αναφέρθηκε σε πανηγυρικούς τόνους στην επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού δημιουργώντας την εντύπωση ότι βρισκόμαστε «στην αρχή του τέλους της πανδημίας».

Το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι το lockdown θα παραταθεί ολόκληρο τον Ιανουάριο και η ανακοίνωση που έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ότι μπορεί στις «πράσινες περιοχές» να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο δεν φαίνεται να αποτελεί εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής.

tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ