ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΛ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Απαιτώντας στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προσλήψεις, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ικανοποίηση οικονομικών και ασφαλιστικών αιτημάτων των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας μέλη της ΕΙΝΚΥΛ με τη στήριξη συναδέλφων τους από ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και φορέων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο της 5ης ΥΠΕ.

«Εργαζόμαστε με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μέχρι τέλους», σημείωσαν οι υγειονομικοίι, που απαιτούν τα εξής:

“Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των Επικουρικών Γιατρών, Νοσηλευτών και των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση (δώρο Χριστουγέννων) σε όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας – Όλοι είμαστε εργαζόμενοι πρώτης γραμμής. Να επανέλθει μόνιμα ο 13ος και 14ος μισθός.

Ένταξη όλων των εργαζομένων του δημόσιου συστήματος υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επίταξη, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Κλινικές και Μ.Ε.Θ. να επιταχθούν και για COVID19 περιστατικά.

Επίταξη των ιδιωτών ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τις αποδοχές των Ιατρών του Ε.Σ.Υ . Αύξηση των αποδοχών των γιατρών και όλων των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ..

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κτλ. Διενέργεια τεστ απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.

Έγκαιρη, πλήρης αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων (πρόσθετων και τακτικών), εφημεριών, υπερωρίες και νυχτερινά για τους εργαζόμενους. Αύξηση της εξευτελιστικής ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών, υπερωριών και αυτοτελής φορολόγηση.

Να μην γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου. Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ