ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ-ΑΣΘΕΝΗΣ COVID ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στα 160 συνολικά τα κρούσματα της φυλακής

Μπρος στον κίνδυνο περαιτέρω επιβάρυνσης της ήδη επιβαρυμένης υγείας του κρατούμενος των φυλακών Λάρισας που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό αποφάσισε την παύση της απεργίας πείνας που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Παρασκευή διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες νοσηλείας εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com ο μεσήλικας κρατούμενος, που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, είχε λιποθυμικό επεισόδιο και παρουσίασε μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό με αποτέλεσμα να διακόψει την απεργία πείνας.

Σημειώνεται πως στη φυλακή συνεχίζονται οι μαζικές δειγματοληψίες, ενώ ο συνολικός αριθμός των θετικών δειγμάτων φτάνουν πλέον τα 160, με τους κρατούμενους να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες νοσηλείας τους και τα ελλιπή μέτρα προστασίας επικεντρώνοντας στο πάγιο αίτημά τους για αποσυμφόρηση της φυλακής.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής (1/12/2020) ο Πίνακας Χωρητικότητας που αφορά στη φυλακή της Λάρισας περιγράφει 554 θέσεις κρατουμένων καταγράφοντας ωστόσο 729 κρατούμενους και πληρότητα 131,59%, ενώ πληροφορίες της σελίδας κάνουν λόγο για πολύ μικρή μείωση των κρατουμένων τις τελευταίες ημέρες (περίπου 20 άτομα), κάτι που σαφώς αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό μπρος στην κατάσταση που επικρατεί σε μια φυλακή που «βράζει» από κορωνοϊό.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες 5 νέα κρούσματα έδωσαν οι χθεσινές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στις φυλακές, ενώ τα μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν σε σύνολο 60 κρατουμένων που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα έδωσαν 37 αρνητικά και 23 θετικά αποτελέσματα.

Οι δειγματοληψίες αναμένεται να επαναληφθούν περί τα τέλη της εβδομάδας (Πέμπτη-Παρασκευή), προκειμένου να υπάρχει ακριβής εικόνα της διασποράς στο Κατάστημα Κράτησης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ