«ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΧΟΡΔΗΣ» Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΜΑΓΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ – ΔΗΜΟΚΑ

«Έν ἀρχῇ ἦν ἡ χορδή» – Μια συγκινητική κατάθεση ψυχής και προσωπικών βιωμάτων αποτελεί το έργο «Στον Παλμό της Χορδής», πρώτη λογοτεχνική παρουσία της μονωδού και μαέστρου Μάγδας Αλεξανδρή-Δημόκα, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Χορωδίας της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, την οποία η ίδια δημιούργησε και διευθύνει για 35 συναπτά έτη.

«Κατάθεση ψυχής, σφραγισμένης από έναν επίπονο αγώνα για την επίτευξη υψηλών μουσικών στόχων και την εκπλήρωση φιλόδοξων προσδοκιών», χαρακτηρίζει το έργο, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, Ιωάννα Μπίγκα-Καραμίχου, στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου.

Το συγκεκριμένο πόνημα επεξεργάζεται την απόλυση σχέση του δημιουργού με την τέχνη του και το βαθύ σημάδι που αφήνει η μουσική στο δικό του ψυχισμό, αλλά και των φιλότεχνων που πορεύονται μαζί του σ΄αυτό το μαγικό ταξίδι. Η συγγραφέας διηγείται τις εμπειρίες της από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια έως σήμερα, πορευόμενη σ΄έναν κόσμο γεμάτο μελωδίες, στόχους, αγωνίες και προσφορά.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Καρκάλα. Φανερώνει πτυχές της καλλιτεχνικής ζωής που οδηγούν τον αναγνώστη σε προβληματισμούς, αλλά και σε δρόμους πνευματικής εξύψωσης. Παράλληλα, τον βοηθά να ανακαλύψει τη χρησιμότητα της μουσικής στην ανθρώπινη συνείδηση και τον σπουδαίο της ρόλο στην κοινωνική του συμπεριφορά.

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο προλογίζει, με έναν ιδιαίτερα ποιητικό τρόπο, η συγγραφέας-ποιήτρια Άννα Μανωλοπούλου, ενώ τα σχέδια που κοσμούν το εξώφυλλο του βιβλίου και το εσωτερικό της έκδοσης σχεδιάστηκαν από τον γιο της συγγραφέα, Κίμωνα Καραβά. Το βιβλίο διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Γραμμή» (Ολύμπου 25, έναντι Δημοτικού Ωδείου Λάρισας).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ