ΣΤΟ «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ» Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΚΤΗΡΙΟΥ ΜΟΥΣΩΝ»

Με χρηματοδότηση 600.000 ευρώ και με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για αποκατάσταση και απόδοση στην πόλη της Λάρισας του ιστορικού  και διατηρητέου «κτηρίου Μουσών», σηματοδοτεί αποδοχή της πρότασης του Δήμου Λαρισαίων για την ένταξη της μελέτης αναστύλωσης   και επανάχρησης του κτιρίου, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το ποσό των 593.000 ευρώ.

Η απόφαση του Υπουργειού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για ένταξη στο «Αντώνης Τρίτσης» υπεγράφη προχθές, δίνοντας έτσι πράσινο φως για την προκήρυξη της μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, κινήθηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά, για την πρόσκτηση και αξιοποίηση του σημαντικού αυτού κτιρίου στο κέντρο της πόλης. Τελικώς μετά από διαπραγματεύσεις, το καλοκαίρι του 2018 το κτίριο Μουσών πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»  για την Αυτοδιοίκηση, έδωσε τη δυνατότητα στο Δήμο Λαρισαίων να προετοιμάσει μεθοδικά την πρότασή του για ένταξη της μελέτης αναστύλωσης στο πρόγραμμα. Ετσι, με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση της μελέτης.

Σημειώνεται ότι βασικός στόχος του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής είναι το κτίριο Μουσών να λειτουργήσει ως Μουσείο Πόλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ