ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ;

Απόφαση ένταξης έργων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση» πήρε στις 14 Δεκεμβρίου η διοίκηση του Ταμείου εντάσσοντας μεταξύ άλλων και δύο έργα στους δήμους Αγιάς και Τεμπών. Στην απόφαση όμως της διοίκησης δεν υπήρξε κάποια αναφορά στο έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου το οποίο επίσης διεκδικεί χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του δήμου Τυρνάβου για το έργο της κεντρικής πλατείας κατατέθηκε προς έγκριση στο Πράσινο Ταμείο μέσα στον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της β’ φάσης του προγράμματος.

Η απουσία του έργου στο δήμο Τυρνάβου από τον κατάλογο με τα έργα που εγκρίθηκαν από τη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, με τη συγκεκριμένη απόφαση, προκαλεί ανησυχίες και ερωτήματα που ενισχύονται από το γεγονός ότι ήδη εγκρίθηκαν 2 έργα του δήμου Χανίων τα οποία κατατέθηκαν με την αριθμ. πρωτ. 8983/9-12-2020 πρόταση του Δήμου Χανίων που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου με τίτλο: «1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (αντικατάσταση υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος) 2. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 1.314.320,00 €.

Επειδή η δημοτική αρχή έχει επενδύσει πολλά στο συγκεκριμένο έργο αποφασίζοντας μάλιστα για την υλοποίησή του μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου παρακάμπτοντας έτσι προηγούμενη αρνητική απόφαση του δ.σ., καλό θα είναι να υπάρξουν εξηγήσεις για τη μη αναφορά του Πράσινου Ταμείου στο συγκεκριμένο έργο και σίγουρα αν υπήρξαν κάποιες αστοχίες στην πρόταση που κατατέθηκε αυτές θα πρέπει να έχουν διορθωθεί και σταλεί στο Ταμείο μέχρι τις 22 Ιανουαρίου ημερομηνία στην οποία λήγει η παράταση της 2ης φάσης που έδωσε η διοίκηση του Ταμείου για το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ