ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Το ΑΝΑ(ΜΕ)ΣΑ είναι ο φετινός θεματικός άξονας των εργαστηρίων και των δράσεων του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. , παραπέμποντας στις συνέπειες της πανδημίας και στους τρόπους υπέρβασης ή/και αξιοποίησής τους προς όφελος των κοινωνικών σχέσεων και της διατήρησης της ψυχικής υγείας του γενικού πληθυσμού.

Πολλά πράγματα έχουν μπει ανάμεσά μας στην καθημερινή ζωή, στερώντας τη φυσική επαφή και δυσκολεύοντας τις υγιείς σχέσεις, ενώ άλλα πράγματα τα αξιοποιούμε με καινούργιους τρόπους, ώστε να διευκολύνουν τη σχέση ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους.

Όλα αυτά τα θέματα, και άλλα τόσα που έρχονται καθημερινά μέσα από τις εμπειρίες των συμμετεχόντων στις ομάδες του Εργαστηρίου Ζωής, ανοίγονται μέσα από μία πρωτότυπη διαδικτυακή καμπάνια και μοιράζονται στην πόλη της Λάρισας. Οι δημιουργίες των εργαστηρίων που θα ανακοινώνονται στη σελίδα του Εργαστηρίου Ζωής στο Facebook, από τις 10 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, θα είναι ταυτόχρονα ένα κάλεσμα στο κοινό της πόλης μας. Μία πρόταση ανοιχτού διαλόγου μεταξύ του Εργαστηρίου Ζωής και παιδιών, εφήβων και πολιτών της Λάρισας μέσα από εικόνες, μουσική, αφηγήσεις και κείμενα. Μία ευκαιρία συλλογικής έκφρασης και ανταλλαγής μηνυμάτων με «τόπο συνάντησης» το διαδικτυακό Εργαστήρι Ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήρι Ζωής κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς ακολούθησε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις διά ζώσης συναντήσεις των ομάδων του στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020 και, μετά την ανακοίνωση της καραντίνας, προχώρησε σε πλήρη διαδικτυακή λειτουργία των 33 τμημάτων του, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα εκατοντάδων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων της πόλης για ένα ασφαλές πλαίσιο ανθρώπινης συνάντησης, ανταλλαγής και ανάπτυξης των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων.

Σας προτρέπουμε τις επόμενες μέρες να ακολουθείτε τη σελίδα του Εργαστηρίου Ζωής στο Facebook και να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα!

Γιατί ΜΕΣΑ σε αυτό το ΑΝΑΜΕΣΑ της απόστασης και της αλλαγής η τέχνη δίνει την ΑΝΑΣΑ που χρειαζόμαστε!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – O.KA.NA. : 2410 555935 (ώρες: 09.00 – 14.00) ή στη σελίδα του Εργαστηρίου Ζωής στο Facebook (www.facebook.com/ErgastiriZois).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ