ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΕΒΕΠΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση και από παρατάξεις της ΕΛΜΕ

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας μέλη του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στη Λάρισα.

«Το νομοσχέδιο αντί να δώσει λύσεις πλήττει καίρια εκπαιδευτικούς και μαθητές», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της προέδρου του συλλόγου Μ. Τέλιου.

«Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή! Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος! Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Εξάλλου λίγο αργότερα και στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και από μέλη παρατάξεων της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας (ΣΥΝΕΚ, Παρεμβάσεις, ΠΕΚ), στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής πρότασης της ΟΛΜΕ.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια εκπαιδευτική κρίση. Η τηλε- εκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον ρόλο του σχολείου, ενώ η Πολιτεία δεν δείχνει να νοιάζεται», σημείωσε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ Ερμίνα Μαγαλιού.

Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, η ΟΛΜΕ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε πανελλαδική δράση για την Παιδεία, με την Ομοσπονδία να προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και παράλληλα να καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προβούν σε αντίστοιχες παραστάσεις στις ΔΔΕ ή ΠΔΕ και σε όποια άλλη δράση κρίνουν πρόσφορη, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ