ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα “Η Ελπίδα” ύστερα και από σχετική πρόταση του οδοντιάτου Γ. Τριανταφύλλου, στην οποία αναφέρθηκε χθες το paidis.com,, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στην αιμοδοσία στον Αμπελώνα, κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα διενεργεί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, δίπλα στον χώρο του Κ.Α.Π.Η., όπου θα πραγματοποιείται η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου, Δωρεάν RAPID TEST, ανίχνευσης του COVID-19 στους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και σε όποιους ακόμα πολίτες επιθυμούν να το κάνουν.
Ξεκίνησαν οι αιμοδοσίες
Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου με αφορμή την έναρξη των αιμοδσιών ενόψει εορτών αναφέρονται τα εξής:
“Ξεκίνησαν ήδη με ικανοποιητική επιτυχία , από χθες Τετάρτη 16  Δεκεμβρίου οι Αιμοδοσίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ” Η ΕΛΠΙΔΑ” για τα Χριστούγεννα από τα Δελέρια και συνεχίζονται αύριο  στη Ροδιά.
Για αυτό Δίνουμε αίμα, για να σώσουμε τις ζωές Συνανθρώπων μας! Αυτό είναι το μήνυμα του Συλλόγου.
Διευκρινίζεται, βέβαια, ότι λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19 στη Χώρα μας, ο Σύλλογος έχει ήδη παραλάβει απ’ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) το απαραίτητο Υγειονομικό υλικό (Μάσκες προσώπου, γάντια, θερμόμετρο και αντισηπτικά υγρά) και η εν λόγω αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί και με την ευγενική συνδρομή κλιμακίου Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι θα βοηθήσουν σημαντικά στην αυστηρή τήρηση, όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, καθώς και των πρωτοκόλλων ασφαλείας του Ε.Ο.Δ.Υ, για την προστασία τόσο των Αιμοδοτών μας, όσο και των Γιατρών και των Νοσηλευτριών, που θα διενεργούν την αιμοληψία.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε όλοι στο 4ήμερο αιμοδοσιών που ο Σύλλογός μας ” Η ΕΛΠΙΔΑ” πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές! 
Αύριο Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, στη Ροδιά, ( στο Κ.Α.Π.Η Ροδιάς),
Μεθαύριο Σάββατο 19  Δεκεμβρίου στον Τύρναβο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης “ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΖΑ ΟΕ” και  ολοκλήρωση  
την Κυριακή 20  Δεκεμβρίου  2020 στον Αμπελώνα. ( Στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. της πόλης μας.) 
 
Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της “ΕΛΠΙΔΑΣ” καλούν όλους τους κατοίκους του Αμπελώνα, της Ροδιάς και του Τυρνάβου να προσέλθουν σε κάποια από τις αιμοδοσίες αυτές και να προσφέρουν με την καρδιά τους μια φιάλη από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.
Να κάνουν τις μέρες αυτές, που περιμένουμε τα Χριστούγεννα, την Ευγενέστερη Πράξη
Ανθρωπιάς, Αγάπης και Αλληλεγγύης προς τον άγνωστο Συνάνθρωπό μας και το καλύτερο δώρο για εκείνους, που έχουν ανάγκη μιας μονάδας αίματος.  
 
Παράκληση θερμή, όπως, όλοι οι εθελοντές -παλιοί και νέοι Αιμοδότες -ειδικά σε αυτή μας την αιμοδοσία, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., επειδή θα πρέπει να γίνεται η ταυτοποίησή τους να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και τον Α.Μ.Κ.Α. τους, προκειμένου αυτός να καταχωρείται στο ατομικό τους δελτίο των προσωπικών τους στοιχείων.
 
Επισημαίνουμε τέλος ότι, για την μετακίνησή μας, στον χώρο της αιμοδοσίας, απαιτείται η ειδική άδεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, όπου θα σημειώνουμε Χ στο πρώτο τετράγωνο Β1 στο οποίο αναφέρεται ” Μετάβαση σε Φαρμακείο ή επίσκεψη στον Γιατρό”, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Από το κάλεσμα αυτό της “ΕΛΠΙΔΑΣ” δεν πρέπει να απουσιάσει κανένας”. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ