ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Στ. Μπίζου

Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μετέφερε με αναφορά της στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισής της, προσφέροντας στους πολίτες της χώρας πολυεπίπεδες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην ορθή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων είναι ζωτικής σημασίας και μέχρι σήμερα το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ έχει επιτελέσει το καθήκον του με αυταπάρνηση αλλά και σεβασμό στον πολίτη», σημειώνει στην αναφορά της η κα Μπίζιου, τονίζοντας πως «η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, δημιούργησε αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι άδειες, κανονικές και βραχείες, του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Έχω εμπιστοσύνη στην ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων και είμαι βεβαία ότι θα εξετάσουν το αίτημα της Π.Ο.ΑΣ.Υ για παράταση της δυνατότητας χρήσης του υπολοίπου των αδειών του αστυνομικού προσωπικού, έως τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2021, καθώς και την πιθανότητα αποζημίωσης τους εξαιτίας της αναστολής των αδεών τους. Οι αστυνομικοί βρίσκονται, στην πρώτη γραμμή της εθνικής μάχης. Την προσφορά τους αυτή την αναγνωρίζουμε όλοι, πολιτεία και πολίτες», τονίζει σε σχετική της δήλωση η Λαρισαία βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ