ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ενόχληση για τη στάση των ΣΥΝΕΚ

Η πρώτη μετά από πολύ καιρό συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, αφού η πρωτοβουλία των Παρεμβάσεων έγινε αποδεκτή και από τις άλλες παρατάξεις του δ.σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράταξη με δεδομένα τα προβλήματα του κλάδου και τις απανωτές παρεμβάσεις του υπουργείου με νομοσχέδια και εγκυκλίους, είχε αναλάβει και στο πρόσφατο παρελθόν πρωτοβουλίες ώστε να συνεδριάσει το δ.σ. με τηλεδιάσκεψη, αλλά πάντα προσέκρουε στην άρνηση των ΣΥΝΕΚ που φαίνεται ότι αυτή τη φορά και πείστηκαν και είπαν το ναι για την δια ζώσης πραγματοποίηση της συνεδρίασης.

Στην πρόσκληση των Παρεμβάσεων που υπογράφουν τα 2 μέλη της παράτασης στο δ.σ. της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα παρακάτω:

“Επειδή  τα  προβλήματα  στην  εκπαίδευση όλο  και αυξάνονται και το σωματείο  έχει  χρέος  να  τα  συζητήσει  και να  πάρει  αποφάσεις, καλούμε  σε  συνεδρίαση  το  ΔΣ  στα  γραφεία  της  ΕΛΜΕ  την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/12  και  ώρα  6:15 .

Υπενθυμίζουμε  ότι  δεν  έχουμε  συνεδριάσει  επί  βδομάδες την ώρα που η κυβέρνηση  καταθέτει  νομοσχέδια  και στέλνει  συνεχώς  εγκυκλίους  με  σαφώς  αντιεκπαιδευτικό  περιεχόμενο. Επειδή  από  την πλευρά  των ΣΥΝΕΚ  υπήρξε  άρνηση  για  συνεδρίαση  έστω  και  διαδικτυακά το  ΔΣ κατά  την  γνώμη  μας  βρίσκεται  πίσω  από  τις  εξελίξεις  και  δεν  τιμά  το  ρόλο  του. Σας  καλούμε  λοιπόν  από  τη  στιγμή  που  η  συγκέντρωση  μέχρι  εννιά  άτομα   επιτρέπεται   σύμφωνα  με  τα  νέα  μέτρα  να  προχωρήσουμε  σε  δια  ζώσης  συνάντηση. Ως  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  δηλώνουμε  για  μια  φορά  ακόμα  ότι  θα  συμμετέχουμε  στην  συνεδρίαση  του  ΔΣ  με  όποια  μορφή  και  αν  γίνει  και  θεωρούμε  τραγικό  να  μην γίνονται  συνεδριάσεις , όταν  και  η  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  συνεδριάζει  κανονικά. Την  ευθύνη  για  την  ανυπαρξία  του  σωματείου  την  φέρουν  ακέραιη  αυτοί  που  αρνούνται  τις  συνεδριάσεις  (είτε δια  ζώσης, είτε  ηλεκτρονικά).

ΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ  που  προτείνουμε  είναι:

1)      ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΓΙΑ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΜΑΘΗΤΩΝ

2)      ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ  ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

3)      ΑΙΡΕΤΟΙ  ΚΑΙ  Η  ΣΤΑΣΗ  ΜΑΣ

4)      ΚΡΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

5)      ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΣΦΑΛΕΣ  ΑΝΟΙΓΜΑ  ΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ

6)      ΚΕΝΑ  ΣΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ”

ΕΝΟΧΛΗΣΗ

Εν τω μεταξύ με δεδομένο ότι οι ΣΥΝΕΚ κάλεσαν για σήμερα διαμαρτυρία έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του δ.σ. αλλά και χρόνος προετοιμασίας μιας τέτοιας εκδήλωσης, από την πλευρά των Παρεμβάσεων που ζήτησαν να συνεδριάσει σήμερα το δ.σ. εκφράστηκαν ενοχλήσεις για την ενέργεια, αλλά και ερωτήματα για τους σκοπούς αυτής της πρωτοβουλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσκλησή τους οι ΣΥΝΕΚ αναφέρουν:

Κάλεσμα Διαμαρτυρίας

Με βάση την ανακοίνωση και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ προτείναμε παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Θεσσαλίας.  σήμερα Πέμπτη 17/12 στις 13:30 Καλούμε τις παρατάξεις να συμφωνήσουν και να υλοποιήσουμε ως ΕΛΜΕ την πρόταση της ΟΛΜΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΟΛΜΕ 15 και 17 ΔΕΚ 2020

Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή Προϋπολογισμό, που για δεύτερη συνεχή χρονιά μειώνει τις δαπάνες για την Παιδεία, παρά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, και παράλληλα προβλέπει μειώσεις στις δαπάνες για τους άλλους πυλώνες του κοινωνικού κράτους, Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. Εκμεταλλευόμενη την πανδημία και την αδυναμία μαζικής αντίδρασης που αυτή επιφέρει, προωθεί επίσης ένα πλήθος αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών «μεταρρυθμίσεων» (Νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, νομοσχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά, έκθεση Πισσαρίδη) που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, εξαφανίζουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και καταπατούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε:

1.     Στις 15 Δεκέμβριου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

2.     Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση, να οργανώσει ημέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προβούν σε αντίστοιχες παραστάσεις στις ΔΔΕ ή ΠΔΕ και σε όποια άλλη δράση κρίνουν πρόσφορη, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Διεκδικούμε:

· Απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως για την ΕΕΚ

· Παράταση των θητειών των υφιστάμενων αιρετών, μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την ασφαλή διενέργεια δια ζώσης εκλογών

· Καμία καταστρατήγηση του πίνακα αναπληρωτών, με τοπικές προσκλήσεις

· Λήψη μέτρων για ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων

· Προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών των ΣΜΕΑΕ

· Κάλυψη όλων των κενών των σχολείων

· Παροχή εξοπλισμού για την ΕξΑΕ, αναβάθμιση ΠΣΔ, προστασία προσωπικών δεδομένων της εκπαιδευτικής κοινότητας

· Καμία «τηλεαξιολόγηση» μαθητών/τριων, μείωσης διδακτέας και εξεταστέας ύλης, επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με το άνοιγμα των σχολείων, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

· Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ