ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ Π. ΝΤΑΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ

Παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων

«Απ’όλα είχε ο… μπαξές» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας για την έγκριση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, με τους χαρακτηρισμούς να περισσεύουν και τους τόνους να ανεβαίνουν έπειτα από αναφορές για «προβληματικές» αναθέσεις, δίχως να λείψουν… νοσταλγικές αναφορές στο πρόσωπο του Π. Νταή, όπως και παραπομπές στη χούντα με αφορμή τη μη ανακοίνωση των «μη έγκυρων» ψήφων από το προεδρείο.

Πλασματικός, ελλιπής, πρόχειρος, ξεπερασμένος, κενό χαρτί, αποσπασματικός, από τον σωρό, έκθεση ιδεών και πολλά ακόμη ήταν ορισμένα μόνο από τα όσα καταγράφηκαν κατά την 5ωρη συνεδρίαση, με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να συναγωνίζονται σε χαρακτηρισμούς περιγράφοντας τις δύο εισηγήσεις, ενώ η Ρ. Καραλαριώτου δεν δίστασε να… αναπολήσει προηγούμενες εισηγήσεις του Π. Νταή μιλώντας για ελλιπή παρουσίασή του Τεχνικού Προγράμματος.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» αναφέρθηκε σε σύναψη σύμβασης που αφορούσε σε τηλεφωνική σύνδεση του δημάρχου, επικεντρώνοντας στο ότι η εταιρεία δηλώνει έδρα στη ΔΟΥ Βόλου, ενώ η φράση του πως «υπάρχουν λεφτά και τα δίνουμε όπου υπάρχουν αρεστοί» προκάλεσε την αντίδραση του Απ. Καλογιάννη, που ξεκαθάρισε πως πρόκειται για καθ’όλα νόμιμη σύμβαση που αφορά σε εταιρικά τηλέφωνα του δήμου.

«Η άγνοια είναι κάτι καταπληκτικό για ορισμένους, δημιουργείται κλίμα στη συνεδρίαση», σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων, με το «κερασάκι στην τούρτα» να έρχεται με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, όταν και η αντιπολίτευση επέμεινε να ανακοινωθούν και οι «μη έγκυρες» ψήφοι από το προεδρείο, με τον πρόεδρο του ΔΣ να θυμίζει πως κάτι τέτοιο αντίκειται στον κανονισμό.

«Τι φοβάστε και δεν ανακοινώνετε τις ψήφους; Ούτε στη χούντα δεν γινόταν αυτά», σχολίασε η Ρ. Καραλαριώτου, με τις καληνύχτες που άρχισαν να ακούγονται από τους συνδεδεμένους “online” δημοτικούς συμβούλους να δίνουν τέλος στην αντιπαράθεση.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ