ΠΡ.ΑΞΙ: ΚΡΙΣΕΙΣ -ΑΠΟΨΕΙΣ & ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2021 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που υπογράφουν οι σύμβουλοι Παναγιώτης Γούλας και Παναγιώτης Νασιώκας

Κάτω από άλλες συνθήκες η συζήτηση του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά θα μπορούσε να ήταν μια από τις πιο σημαντικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα όμως αποτελεί μια τυπική  διαδικασία, που επιβεβαιώνει την κατάργηση της αρνητικής ψήφου – πρωτοφανές γεγονός στη δημοκρατική ιστορία της Αυτοδιοίκησης, σαν αποτέλεσμα των κυβερνητικών αυτοσχεδιασμών στην Τ.Α. αλλά και των απαράδεκτων μεθοδεύσεων για τη δημιουργία δοτής κυβερνησιμότητας που τραυματίζει την ίδια τη δημοκρατία και παραποιεί την ψήφο των δημοτών.

Είναι πολύ πιθανό, για πρώτη φορά στα χρονικά της αυτοδιοίκησης, να έχουμε προϋπολογισμό μειοψηφίας, προϋπολογισμό δηλαδή στον οποίο δεν θα συναινεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι η ουσία χάνεται, η συζήτηση αποκτά ένα τυπικό χαρακτήρα ενώ τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή είναι εκ των πραγμάτων απαγορευτικά για αντιπροτάσεις , οι οποίες μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται από την απαράδεκτη κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση, θα απαιτούσαν πολύ χρόνο και κόπο…

Η αξία της συζήτησης…

Συζητάμε σήμερα το σχέδιο του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά, του οποίου η αξία μικρή σημασία έχει καθώς με το κλείσιμο αυτής της χρονιάς πρέπει να αναμορφωθεί υποχρεωτικά. Η μεταβίβαση αυτής της αρμοδιότητας στην δοτή Οικονομική Επιτροπή στερεί από την αντιπολίτευση τη συμμετοχή σε μια ακόμη ουσιαστική συζήτηση.

Ταυτόχρονα όπως αποδείχτηκε και στη χρονιά που διανύουμε ο καταιγισμός αναμορφώσεων, τόσο στο Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και στον ίδιο τον προϋπολογισμό, μετατρέπουν το σημερινό σχέδιο προϋπολογισμού σε ένα αδειανό χαρτί με μικρή ίσως σημασία…

Υπάρχουν οι υποχρεωτικές δαπάνες, υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που δεν επιδέχονται ιδιαίτερες μεταβολές , οι ανελαστικές δηλαδή υποχρεώσεις και συμπληρώνονται με τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία και δράσεις για επικοινωνιακούς λόγους

Παρόλα αυτά….

Συνεχίζεται η ίδια λογική της Δημοτικής Αρχής, που κρατά στο περιθώριο τις περισσότερες συνοικίες και τα χωριά.

Συνεχίζεται η εμμονική προώθηση επιλογών του ΣΒΑΚ που έχουν προβλήματα, για τα οποία πολλές φορές ειπώθηκαν αντιρρήσεις αλλά η Δημοτική Αρχή κωφεύει…

Συνεχίζεται η απομείωση των όποιων αποθεματικών του Δήμου σε μια δύσκολη συγκυρία…

Το προτεινόμενο σχέδιο δεν προχωρά σε γενναία στήριξη των πληττόμενων  συμπολιτών μας.

Χρεώνει με δανεισμό (μέσω leasing) το Δήμο και αυτό παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία. Γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπονομεύει την ίδια του τη λειτουργία και αποδέχεται στην πράξη τη συγκεντρωτική και αυταρχική μετεξέλιξη του ίδιου του θεσμού.

Το σχέδιο αποτελεί προϊόν υπηρεσιών και των πολιτικών αναγκών της Δημοτικής Αρχής . Δεν υπάρχει πουθενά και καθόλου συμμετοχικότητα καθώς οι πραγματικές ανάγκες των τοπικών συμβουλίων περνούν για μια ακόμη φορά απαρατήρητες.

Με λίγα λόγια η Δημοτική Αρχή επιμένει στη γραφειοκρατική συγκεντρωτική λειτουργία της, αψηφώντας τις ανάγκες των καιρών. Με το φόβο της απώλειας ελέγχου δεν κάνει ένα βήμα μπροστά, δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να οργανώσει έστω σε πρώτο στάδιο το συμμετοχικό προϋπολογισμό, ακόμη και σήμερα που μπορεί να βρει ενδιαφέροντα παραδείγματα σε άλλους δήμους της χώρας (Κηφισιά, Χαλάνδρι, κ.τ.λ.).

Μιλάτε για καινοτομίες αλλά γυρνάτε την πλάτη στη σημαντικότερη καινοτομία, που ο ίδιος ο ΟΗΕ αναγόρευσε ανάμεσα στις 40 σημαντικότερες καινοτομίες για τις πόλεις;

Η πρότασή μας κατατέθηκε ήδη προεκλογικά και περιλαμβάνει 4 απλά στάδια:

1ο ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Συμμετοχή πολιτών/ Ενημέρωση & συζήτηση/ Εκλογή αντιπροσώπων συνοικιών

2ο ΣΤΑΔΙΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Ιεράρχηση αναγκών & προτάσεις/ Ψηφοφορία επί των προτάσεων των αντιπροσώπων

3ο ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ & ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

Επικύρωση προτάσεων πολιτών από το Δημοτικό Συμβούλιο

4ο ΣΤΑΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να διαθέσει  από τον Προϋπολογισμό του 2021 ένα ποσό, το οποίο ισόποσα θα μοιραστεί στις  δημοτικές ενότητες, για μικρά και πρωτότυπα τεχνικά έργα καθώς και για υπηρεσίες, που οι ίδιοι οι δημότες επιθυμούν να υλοποιηθούν στην περιοχή τους.

Τίποτα δεν θα σα στοίχιζε ενώ αντίθετα θα κάνατε ένα απαραίτητο βήμα στην αναζωογόνηση της Δημοκρατίας, για να ανατραπεί το φαινόμενο της αυξημένης αποχής στις εκλογές, και της μειωμένης συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, που έθρεφε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά…

Επιτρέψτε μου να πω κάτι παραπάνω:

Ο Δήμος Ιωαννιτών διαθέτει μια εξαιρετική πλατφόρμα διαβούλευσης για την παραπάνω διαδικασία.

Διέθεσε 400.000 € για τις 6 Δημοτικές του Ενότητες, για την υλοποίηση ήπιων, μικρής κλίμακας παρεμβάσεων και που αφορούν την αναβάθμιση της γειτονιάς, ενισχύοντας  τη δημοκρατία μέσω της συμμετοχής των πολιτών και των ομάδων της κοινωνίας των πολιτών στην τοπική διακυβέρνηση. Βασικός του στόχος είναι η κινητοποίηση δημιουργικών δράσεων και λύσεων από «κατοίκους για τους κατοίκους», μέσα από παρεμβάσεις μικρής κλίμακας που προκύπτουν από συμμετοχικές διαδικασίες σχεδιασμού. Συνεργάζεται μάλιστα και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για αυτό.

Μπορείτε να αντιληφθείτε τη διαφορά;

Η Λάρισα γιατί κωφεύει;

Γιατί αρνείστε να κινητοποιήσετε δημιουργικές δράσεις και λύσεις από «κατοίκους για τους κατοίκους», μέσα από παρεμβάσεις μικρής κλίμακας που προκύπτουν από συμμετοχικές διαδικασίες σχεδιασμού;

Κανένας υπάλληλος, κανένας Δημοτικός Σύμβουλος, κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί να προσδιορίσει τις πραγματικές ανάγκες κάθε γειτονιάς και κάθε συνοικίας, καλύτερα από τους ίδιους τους κατοίκους της.

Αν ενδιαφερθείτε σας δίνουμε το link για να πειστείτε…πως υλοποιείται σε άλλους Δήμους.

(http://www.diavouleusi.eu/%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-2/#koukou)

Περί οικονομικής κατάστασης του Δήμου….

Όταν τον Ιούλιο και με αφορμή το περίφημο δάνειο μιλήσαμε με συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούσαν στο κλείσιμο του 2019 για την οικονομική χειροτέρευση του Δήμου μας, αντιμετωπιστήκαμε με έναν απαράδεκτο τρόπο. Ο αντιδήμαρχος οικονομικών έκανε τότε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με αποσπασματικά στοιχεία, για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο λογιστικό, για γραφειοκράτες και άλλα πολλά. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να επιβεβαιωθούν πλήρως τα στοιχεία μας και να αναφέρει στον ισολογισμό ο ίδιος ο αντιδήμαρχος τα ίδια με εμάς στοιχεία. Κάπως έτσι αναγκάστηκε και ο ίδιος να παραδεχτεί ότι τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι 7 και όχι 14 εκ €, ξεχνώντας να διευκρινίσει αν σε αυτά περιλαμβάνονται και οι δύο μισθοδοσίες των εργαζομένων που πρέπει να κρατούνται υποχρεωτικά εκ του νόμου…

Η πορεία χειροτέρευσης των οικονομικών του Δήμου φαίνεται από τα συγκριτικά στοιχεία της ίδιας περιόδου, με βάση τις ίδιες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Μιλάμε για τον απολογισμό του β’ τριμήνου των 4 τελευταίων χρόνων:

2017 2018 2019 2020
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΨΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ 26.918.569,56 28.235.210,81 18.431.480,43 14.613.789,63
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ 10.256.242,31 9.221.639,88 8.161.335,86 9.066.553,28
ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

4.589.160,66

 

3.832.413,21

5.968.472,54

 

5.398.202,43

4.322.056,24

 

3.809.432,96

5.086.658,41

 

4.527.093,19

ΑΠΟΦ 569/2017  ΔΣ

7ΥΠΑΩΛΞ-3ΟΚ

ΑΠΟΦ 580/2018  ΔΣ

63Ε5ΩΛΞ-90Λ

ΑΠΟΦ 497/2019 ΔΣ

6ΑΕ0ΩΛΞ-ΝΨΠ

ΑΠΟΦ.

176/2020 ΔΣ

65ΧΝΩΛΞ-ΧΒΧ

Είναι νομίζω καθαρό ότι :

Οι καταθέσεις του Δήμου βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο της τετραετίας, μέσα στην οποία μειώθηκαν κατά 12.300.000 € περίπου.

Οι υποχρεώσεις του Δήμου παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα  (δάνεια και λοιπές υποχρεώσεις, περίπου 14εκ € , με αυξομειώσεις).

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά το 2019, φέτος  το 2020,  τόσο οι υποχρεώσεις από τα δάνεια, όσο και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις αυξάνονται! 1 περίπου εκ € τα δάνεια και 800.000 € περίπου οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, από τις οποίες οι 700.000 αφορούν προμηθευτές! Τα δε αποθεματικά μειώνονται κατά 4 εκ ευρώ!

Μείωση αποθεματικών από τη μία , αύξηση υποχρεώσεων από την άλλη!

Θα θέλαμε πολύ να μας εξηγηθεί που οφείλεται η αύξηση του δανεισμού, όταν ο Δήμος δεν δανείστηκε!

Όπως επίσης θα θέλαμε πολύ να μας εξηγηθεί γιατί χρωστούσαμε 4.500.000 εκ σε προμηθευτές!

Με βάση την παραπάνω εικόνα ( στο τέλος του πίνακα σας δίνουμε και τους ΑΔΑ των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) ποιος μπορεί να μη μιλήσει για χειροτέρευση των οικονομικών δεδομένων και με δεδομένη επιπλέον απώλεια εσόδων λόγω της κατάστασης που ζούμε;

Αυτή η εικόνα δεν σας ανησυχεί;

Δεν σας προβληματίζει;

Συνοψίζοντας…

Με βάση τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατη η συμφωνία μας στο σχέδιο του προτεινόμενου προϋπολογισμού.

Μπορεί να καταργήθηκε δια νόμου η αρνητική ψήφος, δεν μπορεί όμως να καταργηθεί η άρνησή μας, να συναινέσουμε στη συνέχιση της αρνητικής οικονομικής πορείας του Δήμου και κυρίως στην εμμονή της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να υποτιμά και την αντιπολίτευση και την πλειοψηφία των πολιτών της Λάρισας….

Η υποβάθμιση των Δημοτικών Συμβουλίων , καταργεί στην πράξη την πολιτική βούληση των  Πολιτών.

Ευχαριστώ

Για την Παράταξη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΑΣ   ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ