ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της γραμματεία Λάρισας των ΣΥΝΕΚ

Η δια ζώσης συνεδρίαση της ΕΛΜΕ αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων με θέματα:

· τον προϋπολογισμό,

· τον πτωχευτικό νόμο,

· την ενημέρωση για τα οικονομικά της ΕΛΜΕ,

· τις αποφάσεις που δεν υλοποιήθηκαν,

· τους αιρετούς και τη στάση μας, καθώς επίσης και τη στάση των ΠΔΕ Θεσσαλίας και ΔΔΕ Λάρισας ως προς την απόσυρση των ψηφοδελτίων μας,

· την εγκύκλιο για την Εξ αποστάσεως αξιολόγηση των μαθητών/τριών,

· την κρατική καταστολή,

· το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων,

· τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία

· καθώς και το ζήτημα της Ειδικής Αγωγής.

Παρότι μείναμε στα γραφεία περισσότερο από δύο ώρες, με τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποστάσεις, το ΔΣ ΕΛΜΕ δε συζήτησε τίποτα.

Γιατί η ΔΑΚΕ επέμενε εμμονικά και μόνο σε ζητήματα διαδικαστικά και η συνεδρίαση με την ανοχή όλων των υπολοίπων δεν προχώρησε, αποδεικνύοντας την υποκρισία αυτών που δήθεν κόπτονταν για τα ζητήματα, ταυτίζοντας τη λειτουργία της ΕΛΜΕ με τις τηλεδιασκέψεις. Άρα ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ μας καταγγέλλουν για να μας καταγγείλουν.

Η παράταξή μας δε θεωρεί ότι οι κλειστές τηλεσυνεδριάσεις που διεξάγονται σε εσωστρεφές κλίμα και με δείγματα ανάρμοστης συμπεριφοράς από μέλη ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ρόλου του συνδικάτου. Θεωρούμε ότι οι τηλεδιασκέψεις πρέπει να είναι ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις με ορισμό θεματολογίας κοινοποιημένης από πριν σε όλους/ες και ειδοποιημένης, ώστε όλοι/ες οι συνάδελφοι να γνωρίζουν ώρες, μέρες, θέματα και να συνδέονται στην τηλεδιάσκεψη, εφόσον και βάσει καταστατικού οι συνεδριάσεις των ΔΣ είναι ανοικτές.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν στην τηλε-συνεδρίαση του ΔΣ ΕΛΜΕ την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, όπου θα τεθούν τα παραπάνω ζητήματα ακολουθώντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα κοινοποιήσει η ΕΛΜΕ.

Όσον αφορά γενικότερα τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ, ξεκαθαρίσαμε ότι φυσικά θα μπορούσαμε ανά περίσταση να αποφασίζουμε για ζητήματα και δια περιφοράς, όπως κατ΄επανάληψη αποφασίζουμε ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις. Είμαστε έτοιμοι τις τοποθετήσεις μας να τις κοινοποιούμε στις ηλεκτρονικές δ/νσεις των μελών του ΔΣ και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο αποτυπώνονται γραπτώς οι θέσεις κάθε παράταξης.

Η ΔΑΚΕ, που δεν πρότεινε ποτέ προς συζήτηση θέμα άλλο από τα ενδοπαραταξιακά της και τις ανακοινώσεις των ΣΥΝΕΚ, αντέτεινε: «Δε συμφωνούμε ότι είναι δυνατόν να οργανωθούν τηλεδιασκέψεις με μεγάλη συμμετοχή ατόμων, γιατί πέραν των τεχνικών ζητημάτων δε θα συμβάλουν επί της ουσίας στη συζήτηση των μελών ΔΣ μεταξύ τους. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών του ΔΣ. Η υποκριτική πρόταση των ΣΥΝΕΚ, οι οποίες αρνούνται πεισματικά συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις, αποβλέπει δυστυχώς στο να δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στις συνεδριάσεις είτε τεχνικά, είτε ουσιαστικά».

Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι/ες πόσο πιστά υπηρετούν τη ΝΔ που επιμένει στην αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή και αντιεργατική πολιτική της οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, για αυτό και δεν ψήφισαν την κινητοποίηση της Πέμπτης.

Το έχουμε ξαναπεί, Αν ΔΕΝ θέλει η ΔΑΚΕ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ… Έτσι και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ο χρήσιμος σύμμαχός τους, αρνήθηκαν να ψηφίσουν την κινητοποίηση στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης της ΟΛΜΕ. Τα πράγματα είναι τόσο εκρηκτικά ώστε λειτουργούν ως λυδία λίθος, που αποκαλύπτει τα προσωπεία όλων.

Δεν ξεχνάμε ότι για την κατάσταση της απώλειας του ελέγχου της πανδημίας και τα κλειστά σχολεία ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και τις αντιλαϊκές στοχεύσεις της, οδηγώντας τη χώρα ως εδώ.

Τα σχέδια της ΝΔ οδηγούν σε μία τεράστια εκπαιδευτική κρίση.

Πρέπει να είμαστε όλοι/ες ενήμεροι/ες και σε ετοιμότητα για την ανατροπή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ