ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σε μια σημαντική ενίσχυση του φιλόπτωχου ταμείου της εκκλησία τους Αγίου Δημητρίου στον Τύρναβο προχώρησαν επιχειρηματίες της περιοχής προσφέροντας τρόφιμα τα οποία με ευθύνη του ιερέα και των κυριών του φιλόπτωχου σε άτομα που έχουν ανάγκη αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τα προσφερθέντα είδη μοιράστηκαν σήμερα σε οικογένειες και μοναχικά άτομα και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης αυτής της δράσης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ο εφημέριος του ναού π. Ιωάννης σε δηλώσεις του στο paidis.com ανέφερε:

“Ζούμε σε μια εποχή όπως η σημερινή όπου κυριαρχεί ο φόβος και ο πανικός της πανδημίας και μέσα από αυτήν βρίσκει έδαφος για να αναπτυχθεί ο ναρκισσισμός και η αδιαφορία για τον συνάνθρωπο μας. Η Αγία μας εκκλησία μη εμμένουσα αδιάφορη , προβάλει το ακραία θυσιαστικό φρόνημα των αγίων της, των αληθινών μαθητών και μιμητών του Χριστού μας.

Δοξάζουμε τον πανάγαθο Κύριο και λυτρωτή μας που ο λόγος του μέσα σε κάθε κρίσιμη κατάσταση όπως αυτή που διανύουμε και καλούμαστε να σηκώσουμε το βαρύ φορτίο γίνεται πράξη και έργο από μιμητές και συνεχιστές του Σωτήρος Χριστού που έχουν ως αποστολή τους την μετάδοση της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Άξιο και δίκαιον είναι να ευχαριστήσουμε τους μεγάλους ανώνυμους και επώνυμους ευεργέτες όπως τους αδελφούς Κασίδη επεξεργασία κρεάτων, Απόστολο Ευθ. Τζιγκούλη και Νικόλαο Γ. Τσιούγκο που και σε αυτήν την δυσκολία συστρατεύθηκαν μαζί μας για να ενισχύσουμε οικογένειες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Εγώ ως εφημέριος και οι κυρίες του φιλόπτωχου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου ευχόμαστε σε όλους, ο εν σπηλαίο γεννηθείς και εν φάτνη ανακληθείς Κύριος να χαρίζει την υγεία σε όλο τον κόσμο, η γέννηση του να φέρει την ελπίδα της ζωής στης καρδίες των ανθρώπων και να γινόμαστε όλοι μιμητές αγαθών έργων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ