ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Μια απίστευτη απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικού σταθμού περιφερειακής εμβέλειας δήλωσε υπέρογκους μισθούς στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, προκειμένου να υφαρπάξει ποσά- μαμούθ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού, ο παρουσιαστής εντοπίστηκε και όπως λένε από το υπουργείο Εργασίας, θα έχει κακά ξεμπερδέματα, καθώς μέχρι τον περασμένο Μάιο εμφανιζόταν να παίρνει συνολικά 1.000 ευρώ από δύο εταιρίες παραγωγής. Ξαφνικά, εν μέσω πανδημίας, οι αποδοχές του άρχισαν να «απογειώνονται» για να φτάσουν στις 80.000 ευρώ λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και τελικά στις 340.000 ευρώ τον Οκτώβριο.

Φυσικά, δεν αναγνωρίστηκαν τα… κρυφά του προσόντα, ούτε οι εταιρίες που τον πληρώνουν. Απλώς ο επιτήδειος παρουσιαστής επιχείρησε να εξαπατήσει τον ΕΦΚΑ και να εισπράξει επιδοτήσεις μισθού και εισφορών, που δεν παίρνουν ούτε διευθυντικά στελέχη πολυεθνικών εταιριών.

Προσπάθησαν να «αρμέξουν» το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Το κόλπο ήταν ευρηματικό. Ο πονηρός παρουσιαστής δηλώθηκε στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» κι από τον τηλεοπτικό σταθμό αλλά κι από το ραδιόφωνο όπου δραστηριοποιείται.

Μαζί με αυτόν τουλάχιστον τέσσερις συνεργάτες του έκαναν το ίδιο κόλπο και μετατράπηκαν στα χαρτιά σε μεγαλοστελέχη που αμείβονται ως και με 100.000 ευρώ. Το σύστημα alert του ΕΦΚΑ ενεργοποιήθηκε και η κρατική επιδότηση στο 60% των μισθών- μαϊμού δεν δόθηκε.

Ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ ετοιμάζονται να κάνουν φύλλο και φτερό τους εμπλεκόμενους, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν οι Ράμπο της εφορίας. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε διάταξη που βάζει πλαφόν 6.500 ευρώ στους επιδοτούμενους μισθούς, για να κόψει την όρεξη σε άλλους… πονηρούς.


star.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ