ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Συν Πολιτείας που ζητά τηλεδιασκέψεις για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού και της δημόσιας υγείας. Αυτό όμως, δεν μπορεί να είναι πρόσχημα για συνεδριάσεις που δε διασφαλίζουν να επιλύονται τα παραπάνω βασικά προβλήματα που δημιουργούν οι ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζητάμε άμεσα να αξιοποιηθούν οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν για συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη (https://www.epresence.gov.gr) όπως προβλέπεται από την ΠΝΠ και σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ζητάμε να εξεταστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε κατάλληλο χώρο όπου θα μπορούν αν τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων

Εδώ και καιρό δεν υπάρχει η δυνατότητα κάθε δημοτική παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει τις τοποθετήσεις των υπολοίπων, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν δηλαδή αναρτηθούν οι Αποφάσεις στη Διαύγεια και δεν υπάρχει η δυνατότητα τα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίσουν για τη συζήτηση στα προ ημερησίας διάταξης θέματα που έχουν δικαίωμα να θέτουν οι δημοτικές παρατάξεις.

Ως πότε ο  δημοκρατικός, κατοχυρωμένος συνταγματικά διάλογος, καθώς επίσης και η ανταλλαγή και αντιπαράθεση των απόψεων δεν μπορεί να υποκατασταθεί με ανταλλαγές μηνυμάτων.

Η απουσία αντιπολιτευτικού λόγου αποτελεί μάλλον διακαή πόθο του Δημάρχου, ο οποίος και αντιλαμβάνεται μάλλον τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της μέσω από ένα απλό email που βεβαίως μεν ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί κάτι από τον ίδιο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως αφαιρεί από τον Δήμο μας.

Τελειώνει το 2020… ΡΩΤΆΜΕ έτσι θα συνεχίσουμε και το 2021;

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσωπικά και ακέραια φέρουν την ευθύνη για αυτό. Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας τους, τη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό να φανεί το πρόσωπο του Δημοκράτη, όπως θέλουν οι ίδιοι να λέγονται αλλά που οι ίδιες πράξεις τους το διαψεύδουν και να προχωρήσουν στα αυτονόητα..

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ