ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

Παίζοντας με σημαντικές ελλείψεις λόγω καρτών (Μιλοσάβλιεβιτς, Σπαρβ, Τρούγιτς, Ντουρμισάι, Στελιάνο) και τραυματισμών (Ζίζιτς, Μούζεκ), με τον Νούνιτς να επανεμφανίζεται μετά την πολύμηνη απουσία του και τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια της η ΑΕΛ δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας βαριά ήττα με σκορ 5-1.

Το παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 είχε αδιαφιλονίκητο φαβορί τους ερυθρόλευκους, ωστόσο οι νεαροί παίκτες του Γ. Τάτση επιδεικνύοντας ποδοσφαιρικό θράσος το πάλεψαν στο πρώτο ημίχρονο, πριν υποταχθούν στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προηγήθηκαν με τη συμπλήρωση 25’ λεπτών αγώνα, όταν ο Ραφίνια έκανε τη σέντρα, ο Αραμπί στο δεύτερο δοκάρι πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπάγιτς δεν κατάφερε να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα και ο αμαρκάριστος Σουντανί δεν δυσκολεύτηκε προ κενής εστίας να γράψει με νέα κεφαλιά το 1-0.

Στο 31’ ο Μπρούμα απείλησε εκ νέου με το κεφάλι, με τον Μπάγιτς να του λέει «όχι» απομακρύνοντας με το ένα χέρι, ενώ στο 32’ οι «βυσσινί» απάντησαν στην ευκαιρία, με τον Σα σε ετοιμότητα εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ σουτ-κεραυνό του Ηλιάδη έξω από την περιοχή.

Η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα στο αμέσως επόμενο λεπτό (33’), όταν ο συνήθης ύποπτος Πινακάς «εκτέλεσε» με κοντινή κεφαλιά τον Σα για το 1-1, ενώ οι παίκτες του Μάρτινς βγήκαν στην επίθεση και στο 40’ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Ελ Αραμπί να αξιοποιεί την ασίστ του Φορτούνη («τσίμπησε» τη μπάλα προ του Μπάγιτς) και να γράφει το 2-1 από κοντά.

Στο 44’ η ΑΕΛ δημιούργησε καταστάσεις στην περιοχή των ερυθρολεύκων, με τον Σα να μπλοκάρει σουτ στην κίνηση του Γιουνές, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός επιχείρησε να «κλειδώσει» το παιχνίδι, με τον Μασούρα στο 65’ να πλασάρει εύστοχα από κοντά γράφοντας το 3-1 για την ομάδα του.

Στο 66’ και σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή στο παιχνίδι πέρασε αλλαγή για την ΑΕΛ ο Νούνιτς, που μετά από πολύμηνη απουσία λόγω του σοβαρού τραυματισμού του πάτησε επιτέλους χορτάρι αντικαθιστώντας τον Γιουνές, ενώ στο 78’ το σκορ πήρε διαστάσεις, με τον Μπρούμα να φεύγει πίσω από τη σέντρα εκμεταλλευόμενος γλίστρημα αμυντικού της ΑΕΛ, να πατά στην περιοχή και να πλασάρει τον Μπάγιτς για το 4-1.

Στο 84’ ο Μιχαήλ, στην προσπάθειά του να διώξει μετά από γύρισμα του Μπρούμα, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της ΑΕΛ με τη φάση να μην έχει συνέχεια, ενώ στο 87’ ήταν η σειρά του Μασούρα να τραντάξει το δεξί δοκάρι του Μπάγιτς.

Το «κερασάκι» στο παιχνίδι έβαλε ο Ελ Αραμπί στο 88’, όταν με πλασέ έγραψε το 5-1, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την ΑΕΛ στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια εύκολη νίκη και μαζί τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια (58′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (76′ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (80′ Κάιπερς), Σουντανί (58′ Μασούρας), Φορτούνης (76′ Σίλβα), Μπρούμα, Ελ Αραμπί.

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Γκοτζαμανίδης, Μπέρτος (76′ Γρηγορόπουλος), Γλυνός, Χαλάτσης, Μαϊδανός, Πλατέλλας (81′ Κοτσιανούλης), Πινακάς, Γιουνές (67′ Νούνιτς).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Olympiacos fc

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ