ΕΜΒΟΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ

Γράφει ο Κώστας Μπαργιώτας, διευθυντής ορθοπαιδικής του ΓΝ Λάρισας, πρώην βουλευτής

Σε πολλούς έκανε εντύπωση η επιφυλακτικότητα με την οποία οι υγειονομικοί αντιμετωπίζουν το εμβόλιο. (Μαθαίνω πως στη Λάρισα καταγράφεται ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά). Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί το ποσοστό όλων εκείνων που δήλωσαν θετικοί είναι μάλλον ανέλπιστα καλό.

Επί μήνες η “ενημέρωση” για τα εμβόλια γίνεται από τηλεοράσεως και social media από έναν απίστευτο συνδυασμό ειδικών, “δήθεν ειδικών” άσχετων, από celebrities χωρίς την παραμικρή συνάφεια με την ιατρική και ειδικά στα social από κανονικούς ψυχοπαθητικούς. Ακόμη και οι απόπειρες σοβαρών επιστημόνων να απαντήσουν σε αστειότητες περί τσιπ και αλλοίωσης του DNA μας ( του αγνού αρχαίου Ελληνικού DNA που κυλάει στις φλέβες όλων των Ελλήνων) μερικές φορές επιτείνουν τη σύγχυση καθώς οι ψευδοεπιστήμες έχουν αστείρευτα “επιχειρήματα”.

Σε μια χώρα που πολλοί μπερδεύουν τις εικόνες που δακρύζουν με τις επιστημονικές μεθόδους ανάλυσης και ακόμα περισσότεροι ζουν υπό την παράκρουση μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης συνωμοσίας του διεθνούς κεφαλαίου των πολυεθνικών (των φαρμακευτικών στην προκειμένη) του Σορός του Σωρα και του Γκαιητς, που στόχο έχει να αλώσει και εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς, σε μια χώρα που μέχρι να αρχίσουμε να μετρούμε νεκρούς και να έχουμε ο καθένας μας σχεδόν συγγενή η φίλο διασωληνωμένο, αμφισβητήθηκε ακόμη και η ύπαρξη της επιδημίας, ( η συνωμοσία που λέγαμε παραπάνω είναι πολύ ευέλικτη) είναι μάλλον λογικό να υπάρχουν τουλάχιστον επιφυλάξεις.

Ακόμη κι αν μπορούσε κάνεις να απομονώσει το ουκ ευκαταφρόνητο ποσοστό των απολύτως ψεκασμένων συνωμοσιολογων, καλοπροαίρετοι άνθρωποι, αρκετά μορφωμένοι και ψύχραιμοι, που αντιλαμβάνονται πως οι ανοησίες που ακούγονται ακόμα κι από το Βήμα της Βουλής είναι τόσο αληθινές όσο και οι ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού, γίνονται επιφυλακτικοί καθώς κάνεις δεν έχει αναλάβει να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου τα κρατικά ιδρύματα και οι οργανισμοί Δημοσίας Υγείας έχουν κύρος και ιστορία αιώνων. Ελάχιστοι θα τολμούσαν να αμφισβητήσουν τις ανακοινώσεις του Αμερικάνικου CDC για παράδειγμα (centre for disease control) του FDA  η του γερμανικού ινστιτούτου Robert Koch. Στην Ελλάδα αντίστοιχος οργανισμός με κύρος δυστυχώς δεν υφίσταται.

Η διάλυση του ΚΕΕΛΠΝΟ από την προηγούμενη κυβέρνηση -δικαίως η αδίκως- και η διαπιστωμένη αδυναμία του ΕΟΔΥ που το διαδέχθηκε να παρεμβεί,  αφήνει ένα μεγάλο κενό για όσους δεν μπορούν, όπως έχουμε μάθει οι περισσότεροι γιατροί, να αναζητήσουν τις γνωμοδοτήσεις των διεθνών κέντρων σαν αυτά που ανέφερα παραπάνω.

Υπάρχει ένα μεγάλο κενό λοιπόν: Υπάρχει έλλειμμα έγκυρης ενημέρωσης και η ενημέρωση σ αυτό το επίπεδο για να είναι έγκυρη πρέπει να έχει θεσμικά βάθος.  Είναι επείγον να αναρτήσει ο ΕΟΔΥ την άποψη του για το εμβόλιο με σοβαρή και προσεκτική ανάλυση των προσδοκώμενων ωφελημάτων, των ενδεχόμενων κίνδυνων,  λεπτομερή αναφορά στις ομάδες που πρέπει να εξαιρεθούν και διαρκή ενημέρωση με τα στοιχεία που καθημερινά συλλέγονται πλέον από όλο τον πλανήτη. Ταυτόχρονα ιδρύματα με κύρος πρέπει να παρεμβούν με ανακοινώσεις και δημοσία τοποθέτηση. (οι διοικήσεις των Ιατρικών σχολών πχ, η Ακαδημία Αθηνών κτλ.)

Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια με επικεφαλής γιατρούς πολιτικούς άλλα και επώνυμους.

Αυτό που ξέρουμε σήμερα είναι πως το εμβόλιο είναι ασφαλές. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα να απαντηθούν σε σχέση με τη διάρκεια της ανοσίας πχ, αλλά οι μελέτες που έχουμε μέχρι τώρα αποκλείουν πρακτικά κάθε σοβαρή παρενέργεια. Σήμερα ανακοινώθηκε πως σε 1,2 εκατομμύρια εμβολιασμούς καταγράφηκαν 4 αλλεργικές αντιδράσεις και μια λιποθυμία. (αυτά στην Αμερική που είναι πρακτικά αδύνατο να αποκρυφθούν στοιχεία σε τέτοια κλίμακα)  ενώ, στο ίδιο χρονικό διάστημα απεβίωσαν ακόμη 90000 άνθρωποι από κορωνοϊο.

Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο δεν μπορώ να φανταστώ καμιά παρενέργεια, κανενός εμβόλιου που να συγκρίνεται με την εμπειρία της ίδιας της νόσου. Αυτό που μπορεί να κάνει η νόσος στο σώμα μας και στην οικογένεια μας κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να το πλησιάσει. Εμβόλιο λοιπόν χωρίς δισταγμό. Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Από τον ιό και τους πάσης φύσεως τσαρλατάνους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ