Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ: ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Μ. ΚΩΣΤΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Παρέμβαση του πρώην δημάρχου στην κόντρα μεταξύ της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και του αντιδημάρχου Π. Γκατζόγια

Καταρχήν δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της συμπολίτευσης δημιουργούν ζήτημα με την παρουσία της επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης που συμμετέχει ως « παρατηρητής » στις συνεδριάσεις της Οικονομικής  Επιτροπής.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές για την παρουσία της κας Κωστή στις συνεδριάσεις.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την συμμετοχή της αφενός για την δημοκρατικότερη λειτουργία του οργάνου και αφετέρου λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής.

Αρμοδιότητες που έχουν αφαιρεθεί από τη δικαιοδοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, επιφορτίζοντας την Οικονομική επιτροπή, η οποία στην ουσία αποφασίζει για μικρά και μεγάλα προβλήματα καθώς για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της καθημερινότητας των δημοτών.
Επομένως είναι καθοριστική η παρουσία-ιδιαίτερα των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων-καθώς με τις προτάσεις και τα ερωτήματα τους, ανεξάρτητα αν αρέσουν, ή όχι στη Δημοτική Αρχή, μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Επειδή λοιπόν σ´ όλες τις συνεδριάσεις που συμμετέχουμε ουδέποτε διακρίναμε συμπεριφορές αντιδεοντολογικές και μη σεβασμού στη λειτουργία του οργάνου, καταδικάζουμε ενέργειες που ετσιθελικά προσπαθούν να περιορίσουν φωνές και σκέψεις, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειται για επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων.

Αφού λοιπόν, κ Δήμαρχε και κ Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής εφόσον σέβεστε τις δημοκρατικές διαδικασίες όπως διατείνεστε, στο χέρι σας είναι να καταδικάσετε και να διορθώσετε παρόμοιες ενέργειες και συμπεριφορές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ