ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Ενώ έχουν διακοπεί όλες οι μεταγωγές όπως και τα επισκεπτήρια κρατουμένων αυτό δεν εμπόδισε το υπουργείο Προ.Πο. και τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής να αποφασίσουν την εσπευσμένη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού.

Αυτό έγινε παρά το σχετικό Νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που προβλέπει ότι αν γίνει επαναμεταγωγή τότε ο κρατούμενος γυρνάει πίσω στην αρχική φυλακή που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Κορυδαλλός. Παρά το Νόμο που επίσης προβλέπει ότι οι κρατούμενοι πηγαίνουν σε φυλακές που βρίσκονται κατά το δυνατόν πλησιέστερα στον τόπο που κατοικεί η οικογένεια τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, στην οποία αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

“Ώρα 3.30 σήμερα,  τα στρατά του κ. Χρυσοχοίδη,  εκτελώντας τις εντολές  της κας Νικολάου,  απήγαγαν  τον Δημ. Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας  του Βόλου προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς  να  τον αφήσουν  να πάρει ούτε τα στοιχειώδη προσωπικά του είδη και  χωρίς να μπορεί να ενημερώσει  ούτε την οικογένεια του.   Ο Διευθυντής της φυλακής δήλωσε  ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να εξασφαλίσει  τους αυτονόητους  όρους  της αξιοπρεπούς   μεταγωγής, καθώς   δήλωσε  απλά εκτελεστικό όργανο.  

Η  φωτογραφική   νομοθετική ρύθμιση που  κόπηκε και ράφτηκε πολλές φορές μέχρι να πετύχει  να  επιτελέσει  τον μοναδικό της στόχο, την μετακίνηση του συγκεκριμένου κρατούμενου από τις  αγροτικές   φυλακές   που δικαιωματικά  είχε μεταφερθεί από το 2018  και την  εκδικητική επιδείνωση   των συνθηκών κράτησής του,  επιτεύχθηκε.

 Η οικογένεια που κυβερνά τη χώρα, που  δεν  έπαψε   ποτέ να δηλώνει  το μίσος  της  και ο υπουργός  της ,  που  ανέλαβε τις φυλακές, αποστρεφόμενος τους κρατούμενους  και θα   αφήσει ιστορία,   νομοθετώντας  εμμονικά και φωτογραφικά μια   ειδική διάταξη  για έναν  και μόνον από αυτούς,  μπορούν να κοιμούνται  ευχαριστημένοι”.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com