ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Η τροφοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα με φυσικό αέριο, όπως σας είχε ενημερώσει το paidis.com είναι πλέον γεγονός και μάλιστα η έναρξη της εγκαινιάσθηκε συμβολικά από τον τον Δήμαρχο Τυρνάβου, κ. Ιωάννη Κόκουρα, τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, και τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κα Ευθυμία Καλογήρου.
Σύμφωνα μάλιστα με την ενημέρωση από την Εταιρία, μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν κατασκευασθεί επιπλέον 5,8 χλμ. για τη διασύνδεση του Αμπελώνα με τον Τύρναβο, ενισχύοντας σημαντικά την ασφάλεια εφοδιασμού των 2 περιοχών. Οι επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο Τυρνάβου εντός του έτους ξεπερνούν το 1,5 εκ. € για την κατασκευή δικτύου και νέες συνδέσεις.
Για την επόμενη 5ετία, προβλέπονται συνολικές επενδύσεις στο Δήμο Τυρνάβου που θα ξεπεράσουν τα 6,3 εκ. €, για την επέκταση του δικτύου κατά 28 χλμ. και για τη σύνδεση νέων καταναλωτών, ώστε η διείσδυση του φυσικού αερίου να αγγίξει το 50% του πληθυσμού της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Κόκουρας σχολίασε σχετικά: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα διότι και ο δεύτερος αστικός ιστός του Δήμου μας εντάσσεται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους:
Γιατί αφενός συμβάλει στην μείωση του κόστους θέρμανσης και παράλληλα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς πρόκειται για το πλέον οικολογικό, ενεργειακό προϊόν.
Ευχαριστούμε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την άριστη συνεργασία και προσβλέπουμε στην συνέχισή της ώστε μελλοντικές επεκτάσεις του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου να δώσουν την δυνατότητα σε όλους τους δημότες να απολαμβάνουν την χρησιμότητα του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ