ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΡΑ.Λ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

Κ. Σταυριανός: Ουδέποτε καταχράστηκα τη φιλοξενία-Αποδέχομαι και εν μέρει δικαιολογώ την απόφαση

Έντονες αντιδράσεις όπως αποτυπώνονται μέσω ανακοινώσεων αλλά και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής αρχής για την απομάκρυνση ραδιοφωνικού παραγωγού από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας με αφορμή τα όσα λέχθηκαν κατά τη διάρκεια μουσικής εκπομπής-αφιερώματος στην ΕΛ.ΑΣ, που έφεραν αντιδράσεις από πλευράς αστυνομικών.

Πρόκειται για την ιδιαίτερα δημοφιλή μουσική εκπομπή «Τέρμα τα νάζια», που με αφορμή τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και κατά την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου προχώρησε σε σχολιασμό της στάσης μερίδας ένστολων που επιβεβαιωμένα καταπατούν το Σύνταγμα και (ορισμένοι) ελέγχονται ήδη για τις πράξεις τους, ενώ η εκπομπή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, με τη δημοτική αρχή να ανακοινώνει την απομάκρυνση του ραδιοφωνικού παραγωγού Κ. Σταυριανού από το ραδιόφωνο.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εξέλιξη πήρε διαστάσεις, καθώς μεταξύ άλλων απασχόλησε τη σημερινή έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, που με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα κάνει λόγο για «λογοκρισία από την Ελληνική Αστυνομία», για να συνεχίσει περιγράφοντας «αποπομπή ραδιοφωνικού παραγωγού στη Λάρισα επειδή έκανε κριτική στις μεθόδους της ΕΛ.ΑΣ και του Χρυσοχοΐδη».

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αναμένεται να τεθεί και στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ με αφορμή το γεγονός δεν λείπουν τα σχόλια που συνδέουν την απόφαση με εκείνη που αφορούσε ανάρτηση συνεργάτη της ΔΗΡΑΛ, η οποία προκάλεσε και πάλι την αντίδραση της ΕΑΛ, με τη δημοτική αρχή ωστόσο να κρατά αποστάσεις σε αυτή την περίπτωση ξεκαθαρίζοντας πως το συμβάν είναι μεν καταδικαστέο αλλά αφορά προσωπικές απόψεις που δεν εκφράστηκαν μέσω της συχνότητας του ραδιοφώνου.

Αίσθηση προκαλούν σχόλια και για τη στάση της αντιπολίτευσης, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν την «αφωνία» της όταν από την ίδια συχνότητα και από το στόμα δημοσιογράφου ακούστηκαν ουκ ολίγα για «λαθρομετανάστες» και μεταφέρθηκαν θέσεις και ανακοινώσεις του ναζιστικού μορφώματος.

Ο Κ. ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ

Εν τω μεταξύ με αφορμή τα όσα συνέβησαν ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κ. Σταυριανός με ανάρτησή του σημειώνει πως «ουδέποτε καταχράστηκε τη φιλοξενία», προσθέτοντας ότι «αποδέχεται την απόφαση και εν μέρει τη δικαιολογεί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σταυριανού αναφέρει τα εξής:

“Τέρμα τα νάζια λοιπόν…

Αποδέχομαι την απόφαση του Δημάρχου Λάρισας και εν μέρει τη δικαιολογώ . Ευχαριστώ το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας για όλα αυτά τα χρόνια της φιλοξενίας, την οποία όμως φρονώ ότι δεν καταχράστηκα στο ελάχιστο .

Επί της ουσίας :

  1. Όσον αφορά στις μουσικές επιλογές :

Έχουν παρέλθει οι εποχές στις οποίες ήταν απαραίτητη η αποστολή εκ των προτέρων των τραγουδιών που θα μεταδιδόταν από το Ραδιόφωνο προς την Αστυνομία, ώστε αυτά να “εγκριθούν”. Η οποιαδήποτε προσπάθεια ή διάθεση να επιστρέψουμε σε τέτοιες πρακτικές θα πέσει στο κενό.

Η αλήθεια είναι ότι οι μουσικές επιλογές ήταν των ακροατών ως επί το πλείστον αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω τραγούδια που να εξυμνούν τη δράση της Αστυνομίας εν γένει …

  1. Όσον αφορά στα κείμενα :

Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται απαγόρευση κρίσης οποιουδήποτε Δημόσιου λειτουργού από πολίτες . Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει βληθεί από τις πράξεις – παραλείψεις- σχόλια ενός συμπολίτη του διατηρεί πάντα το δικαίωμα να απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη .

Κατά τα λοιπά παραπέμπω στα όσα μετέδωσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας στις 17.00 της 17ης Δεκέμβρη 2020, τα οποία επαναλαμβάνω και επιβεβαιώνω λέξη προς λέξη .

Θα πρέπει τέλος να ευχαριστήσω θερμά το ”τοπική ιστοσελίδα” για την αναμετάδοση καθώς και το Δημοτικό Ραδιόφωνο, (χωρίς ίχνος ειρωνείας ) που αποτελεί όαση στα ερτζιανά”.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ