Η ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η εξομοίωση των τίτλων των Κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων που μοιραία οδηγεί τα Επιμελητήρια στο να εγγράφουν μέλη τους τους απόφοιτους των Κολεγίων απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων.

«Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει δώσει υποσχετική για τα κολέγια», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Νταής, υπογραμμίζοντας πως η τροποποίηση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, αφορά τουλάχιστον 200.000 επιστήμονες.

Με παρεμβάσεις τους οι πρόεδροι του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου, του ΓΕΩΤΕΕ Κ. Ελλάδας Δημήτρης Ντογκούλης και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Παράρτημα Θεσσαλίας Ηλίας Κοτσιμπογεώργος  ζήτησαν την άμεση απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, που όπως τονίστηκε «πέρασε νύχτα και αιφνιδιαστικά», με τον πρόεδρο του ΤΕΕ να υπογραμμίζει πως εάν δεν αποσυρθεί το ΤΕΕ θα κινηθεί αναλόγως.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Γ. Σούλτη, ο οποίος κάλεσε όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν ήταν ο κορωνοϊός θα σας έλεγα να κατεβείτε αύριο κιόλας σε διαδήλωση».

«Πρόκειται για μέγιστο θράσος εκ μέρους της κυβέρνησης, βιώνουμε τα απόνερα της υποβάθμισης της τεχνολογικής εκπαίδευσης», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Σούλτης, με το σώμα να προχωρά στην έκδοση ψηφίσματος στηρίζοντας το αίτημα των Επιμελητηρίων για απόσυρση της τροπολογίας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ