ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ “6” ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εναποθέτει τη διαχείριση της πανδημίας για την περίοδο των εορτών η κυβέρνηση, δημιουργώντας κλίμα αστυνομοκρατίας προς τους πολίτες, τη στιγμή που η ίδια έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό τις αλλαγές στις συνάξεις για οικογενειακά τραπέζια.

Εν αναμονή των σημερινών επίσημων ανακοινώσεων, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανακοίνωσε πως όσοι μεταφερθούν για να παραβρεθούν σε εορταστικά τραπέζια παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό μετακίνησης «6», το οποίο μέχρι τώρα σχετίζεται με σωματική άσκηση ή βόλτα για τα κατοικίδια ζώα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι δεν θα αλλάξουν τα μέτρα για την πανδημία, αλλά θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία, κάτι για το οποίο είχε προϊδεάσει από χθες και ο ίδιος ο υπουργός προστασίας του Πολίτη .

«Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους» δήλωσε απειλητικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, έθεσε ως χρονικό ορόσημο την 7η Ιανουαρίου για την επανεξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σκληρότερα μέτρα μετά τις γιορτές εάν σημειωθεί πισωγύρισμα σε κρούσματα και διασωληνωμένους.

Παραδέχθηκε, τέλος, για ακόμη μια φορά πως ο αριθμός των εμβολίων που θα φτάσει στην Ελλάδα δεν είναι αυτός που επιθυμούσε η κυβέρνηση, η οποία διαφήμισε ήδη εδώ και πάνω από έναν μήνα το πρόγραμμα εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για εμβολιασμό 2,1 εκατομμυρίων πολιτών τον μήνα.

Με τα μέχρι στιγμής αριθμητικά δεδομένα, πάντως, από το εμβόλιο Pfizer/Biontech η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 1.665.550 δόσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή θα εμβολιαστούν περίπου 800.000 πολίτες στο επόμενο τρίμηνο. Μοναδικός αστερίσκος για περισσότερες δόσεις είναι το εάν και πότε θα πάρουν έγκριση τα εμβόλια των Moderna και AstraZeneca.

Σήμερα οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας

Περαιτέρω διευκρινίσεις θα δοθούν το απόγευμα στην επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Βάσει προγράμματος τις Τρίτες η ενημέρωση ανήκει στο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, όμως επειδή την Παρασκευή είναι Χριστούγεννα, οι ανακοινώσεις των επιδημιολόγων μεταφέρονται για σήμερα.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ